Oosterwold, een bijzonder groen en landelijk gebied in Almere, is in 2015 in verkoop gekomen. In Oosterwold waren initiatiefnemers aan zet. De grond was niet bouwrijp en initiatiefnemers moesten alles regelen op het gebied van infrastructuur en nutsvoorzieningen. Daar stond een grote vrijheid van indeling tegenover. Twee regels zijn bij de uitwerking van de plannen belangrijk: minimaal de helft van een kavel moet ingevuld worden met stadslandbouw en aan de buitenranden moet een 2 meter brede strook publiek toegankelijk blijven. In de beginjaren was veel onduidelijk en was aankoop en realisatie een lang en vaak moeizaam traject. 
Ik ben vanaf het eerste begin actief geweest in Oosterwold, met inmiddels rond de 200 bemiddelingen. En zeer enthousiast over het wonen in Oosterwold. 

In deze korte film krijg je een goede indruk van mijn werkzaamheden in dit inspirerende gebied.

Het begon met project de Moestuin en de Zweedse huizen van ecodorpen Bolderburen en Hazelhoeve. Uniek is de ontwikkeling op het erf Vliervelden van Stadsboerderij Almere : een appartementengebouw met 21 woningen - winnaar van de Architectuurprijs 2022. Letterlijk de boer als buur! Verder verkocht ik de kavels in Tiny House Farm, Buitenplaats Oosterwold en Ruige Weide. De gemeente geeft momenteel slechts heel beperkt grond uit. Tegenwoordig zijn het vooral woonhuizen die worden doorverkocht, of bouwkavels die afgesplitst worden. 

Jorien werkt in Oosterwold samen met Hans Semeijn makelaardij.