Vorige | Volgende
Verkocht

VLIERVELDEN POORTGEBOUW 0 ong 1349EP Almere

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

VLIERVELDEN: 21 appartementen in het Poortgebouw op het erf van de Stadsboerderij Oosterwold van Tom...

Kenmerken

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2020
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht
EPC
0.4

Omschrijving

VLIERVELDEN: 21 appartementen in het Poortgebouw op het erf van de Stadsboerderij Oosterwold van Tom Saat en Tineke van den Berg van de Stadsboerderij Almere. Naast hun vestiging op de Kemphaan is er een nieuw - tweede - erf in het Oosterwold gebied. (zie voor het bedrijf de website stadsboerderijalmere). Wonen bij de boer in letterlijke zin!
Het gebouw is in aanbouw, het wordt iedere dag mooier. Oplevering derde/ vierde kwartaal 2020.

Het erf is open, dus u kunt zelf de locatie gaan bekijken.
Adres: Goudplevierweg hoek Goethelaan. Rijd via de A27 - Vogelweg - Goudplevierweg. Het adres van de woningen zelf is Friedrich Schillerhof. Straks rijd je onder de poort door het erf op.
Leuk om een bezoek op zaterdagmorgen te combineren met langsgaan naar de boerenmarkt op de Kemphaan, die tot 12.30 uur duurt.

Op 6 december 2019 is de eerste paal geslagen van de Odin supermarkt dat aan het Poortgebouw grenst. Dus ook de winkel is al in aanbouw.

Zie verder voor alle informatie de projectwebsite vliervelden.nl of voor alle downloads de website van de makelaar.


Toelichting
De stadsboerderij is eigenaar geworden van 43 hectare (landbouw)grond in het nieuwe gebied Oosterwold: deze akker is gelegen tussen de Tureluurweg en de Goudplevierweg, aan de Goethelaan. Op het bijbehorende erf komen een hooischuur, een grote koeienstal, 7 vrijstaande woningen (verkocht) en een Poortgebouw met 21 appartementen, een poort en agrarische ruimtes voor de boer, waaronder de biologische Odin supermarkt.

Straks rijd je door het Poortgebouw het erf op. Het Poortgebouw wordt een langgerekt gebouw met een speelse dakvorm, geïnspireerd op de traditionele Amerikaanse boerenschuren en heel goed passend bij de stal en de schuur die er al staan. Het gebouw krijgt een houten gevel en houten veranda's, met een opvallend dak met overstek. 

In het Poortgebouw komen 21 appartementen van 55 tot 141 m2 netto woonoppervlak.

Op de begane grond hebben de woningen naast een overdekte veranda ook een tuin. De overige appartementen hebben allemaal een fijn een balkon met zicht op het erf en omliggend land. Alle buitenruimtes zijn op het westen gelegen, perfect voor de middag- en avondzon.
Voor ieder appartement is een eigen parkeerplaats en een externe berging beschikbaar. De appartementen zijn bereikbaar per lift.

Alle appartementen worden opgeleverd met vloerverwarming en een complete keuken met apparatuur. Verder krijgt ieder appartement zijn eigen warmtepomp met koeling, een wtw unit en 4 zonnepanelen. Zie de projectwebsite vliervelden.nl voor meer informatie.

Of kijk op de website van de makelaar voor alle de bouwtekeningen per bouwnummer en de overige downloads.

Het erf wordt een levendige en levende plek. Het is tevens het thuis van de koeien als deze op stal staan. De stal is groot en open. Aan twee zijden grenst het erf direct aan de akker, waarop in stroken diverse gewassen geteeld worden. Bewoners kunnen als zij dat willen activiteiten gaan ontplooien: werken in een schuur, of meewerken op de boerderij: participeren in de sfeer en de werkzaamheden van de Stadsboerderij.
Wij zoeken bewoners die het fijn vinden om in deze omgeving te gaan wonen.

OMGEVING
Het nieuwe erf van de Stadsboeren ligt langs de Goudplevierweg (tegenover nummer 5) in Oosterwold Almere. Een idyllische plek in een groene rustige omgeving die goed bereikbaar is met de auto, ongeveer een kwartier rijden van Almere Stad of Huizen. Naast de locatie loopt een brede strook van de Eemvallei, die door Staatsbosbeheer zal worden ingericht met een voedselbos, een speelwildernis en vliervelden waarin de koeien van de Stadsboerderij in de zomer mogen grazen.

Oosterwold is een bijzonder gebied dat vanwege de uitgiftevoorwaarden open en groen zal blijven. Voorzieningen zijn in Nobelhorst en in het nabijgelegen Huizen.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2020
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
overig
Keurmerken
Woningborg Garantiecertificaat

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
111 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
20 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
650 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
glasvezel kabel, lift, mechanische ventilatie

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp, warmte terugwininstallatie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Tuintype
achtertuin
Tuin
Aan te leggen, west, 10 x 14.50 m
Oppervlakte
145 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden