Vorige | Volgende
Verkocht

TINY HOUSE FARM Tureluurweg 0 ong 1349 ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

TINY HOUSE FARM: 31 kavels met een gemeenschappelijk gebouw, in Oosterwold. Het plan biedt de...

Kenmerken

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Omschrijving

TINY HOUSE FARM: 31 kavels met een gemeenschappelijk gebouw, in Oosterwold. Het plan biedt de mogelijkheid om klein vrijstaand te wonen met een fijn stukje grond eromheen, rondom een vijver met daarop het gemeenschappelijk gebouw met wasmachines, fitness apparatuur en een grote leestafel.
Dit in het landelijke gebied Oosterwold, ten zuiden van de Vogelweg in Almere.

Op de website van leukehuizen.nl staat alle verkoopdocumentatie om te downloaden.

Een eerste actie is om de locatie te gaan verkennen. Op zaterdagochtend kun je dit leuk combineren met een bezoek aan Stadslandgoed de Kemphaan en de boerenmarkt bij de stadsboer. Wonen in Oosterwold betekent dat je in een buitengebied woont, wel met veel mensen om je heen, maar met relatief weinig voorzieningen (Kemphaan, Nobelhorst, Almere Haven, streekvervoer).
Eind maart worden bij de gemeente de overeenkomsten getekend. Hierna is het mogelijk om de bouwaanvraag in te dienen. De verwachting is dat na de zomer gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen.

Tiny House Farm komt in het nieuw te ontwikkelen gebied Oosterwold. Het plan krijgt zijn entree aan de Tureluurweg, aan de rechterzijde van de nieuwe Auguste Comteweg, met aan de andere zijde als bijna-buren het toekomstige land van de stadsboer.

Tiny House Farm bestaat uit 31 kavels waar u de vrijheid heeft om uw eigen huis(je) te bouwen. Er is geen Welstand, en er wordt getoetst aan het Bouwbesluit 'light'.

Er zijn kavels van 600 en van 900 m2. Die van 900 m2 zijn allemaal verkocht.
Op iedere kavel van 600 m2 ligt een erf van 150 meter, waarop de woning moet komen te liggen. Daaromheen ligt de tuin (300 m2 - 50% van de kavel) die moet worden ingevuld met stadslandbouw: een graasweide, moestuin, kruidentuin of kleine boomgaard. Iedere kavel heeft een maximaal bruto woonoppervlak aangegeven. Alle meters bebouwing tellen hiervoor mee (ook een kelder of verdieping). Het is wel mogelijk om vergunningsvrij nog een kas of schuur te bouwen.
Deze regel uit het bestemmingsplan waarborgt dat het gehele gebied een open en groen karakter zal behouden.

Een paar praktische zaken: aansluiting is mogelijk op elektriciteit, water en glasvezel. Er komt geen gas. Riolering dmv een collectief helofytenfilter systeem, dit is bij de prijs inbegrepen.

De kavels liggen rondom een waterpartij met een eiland en een gemeenschappelijk gebouw. Hier is de gelegenheid om koffie te drinken, te lezen, te sporten of de was te doen.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
600 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's