Vorige | Volgende

Reimslaan 187 1349JB Almere

Vraagprijs € 300.000 k.k.

Neem contact met ons op

06-41246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Dit kleine vrijstaande Zweedse woonhuis met rondom mooi ingerichte tuin staat op een prachtige plek...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2017
Ligging
Landelijk gelegen
Energielabel
Klasse A

Omschrijving

Dit kleine vrijstaande Zweedse woonhuis met rondom mooi ingerichte tuin staat op een prachtige plek aan het einde van de Reimslaan (Almere Oosterwold), en is op korte termijn te betrekken. Je kunt hier volop genieten van het Oosterwold - leven: buiten, groen, prachtige luchten, vrijheid, bomen op de achtergrond, leuke buren.

Wees welkom om te komen kijken!
- zaterdag 11 september van 11 tot 13 uur
- dinsdag 14 september van 15 tot 17 uur
Wilt u zich wel aanmelden? want het gaat op afspraak.

Reimslaan 187 is een Zweeds woonhuis gebouwd door Kvist, van de projecten Bolderburen en Hazelhoeve verderop in het Oosterwold gebied. In het eigen project staan nog 5 woonhuizen uit deze serie. Het huis meet 40 m2 (buitenmaat) / 33 m2 binnenmaat + slaapruimte op de vliering. Al zijn de afmetingen beperkt, het huis voelt door de ramen rondom, het lichte interieur en de open zolder fijn ruimtelijk aan.

Indeling
Je komt binnen via de zijkant, in de woonkamer. De indeling kent 2 zones. De woonkamer ligt over de lengte met openslaande deuren naar de tuin. Onder het vloergedeelte van de vliering zit de meterkast, de complete keuken in hoekopstelling en de badkamer, ook met een raam. In de badkamer toilet, wastafel, douche en opstelplaats voor de wasmachine en droger. Houten trap naar de open vliering. Onder het raam bij de open punt van het dak ligt het bed. Aan de 2 zijkanten is slim opbergruimte gerealiseerd.

Duurzaam
Het huis is geheel gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen, met isolatiemateriaal van houtvezel. Het is goed geïsoleerd (o.a. 3 dubbel glas) en op het dak liggen 6 zonnepanelen. Verwarming door middel van een pelletkachel, in de badkamer hangt de boiler voor het warme water. Dankzij het gebruik van de natuurlijke materialen is het huisje 'dampopen'. Dit betekent dat vocht naar buiten kan en je een droog en prettig binnenklimaat hebt. Ook de akoestiek in een houten huis is fijn. Het is zeer comfortabel wonen. En ook met lage energielasten: slechts € 33 aan elektra en € 10 voor het water per maand.

Opleverniveau
De volgende zaken blijven achter in de woning:
De gordijnen boven en in de badkamer;
Barkrukken blijven incl. verlichting boven bar en rekje in de keuken;
Planken hele huis;
Tuin set achter (indien gewenst);
Kastje in badkamer;
Horren
Verlichting badkamer. Rest verlichting gaat mee.

De tuin
De tuin heeft een zuid-ligging en is met zorg en liefde aangelegd. De beplanting voldoet geheel aan de voorwaarden van de stadslandbouw met fruitbomen, vruchtenstruiken, eetbare bloemen en groenten. De eigenaar vertelt graag over het beplantingsplan. Aan de wegzijde staat een kleine kas.
Op eigen terrein liggen verder 2 eigen parkeerplaatsen.

Onderdeel van initiatief 180
Het huis maakt deel uit van een kleinschalig plan van 10 verschillende woningen (initiatief 180) op een grondstuk van in totaal 1.2 hectare, waarvan 9 woningen zijn opgeleverd. De huizen zijn allemaal verschillend met als gezamenlijk kenmerk duurzame houtbouw.

Initiatief 180 is onderverdeeld in appartementsrechten, verschillend in afmeting en bouwmogelijkheden. De prive kavel van 187 is 352 m2. Binnen de 1.2 hectare is 2.887 m2 gemeenschappelijk eigendom: de ontsluiting (Reimslaan en weg op eigen erf), bezoekersparkeerplaatsen, helofytenfilter, sloot en de 2 meter zone rondom. De gemeenschappelijke voorzieningen zijn allemaal al gereed. De privé kavels bestaan alleen uit stadslandbouw en roodkavel. Er is geen ruimte meer om (vergunningvrij) bij te bouwen.

Lidmaatschap verenigingen
De toekomstig eigenaar wordt lid van 2 verenigingen.
VVE Kathedralenvallei voor de algemene ontsluitingsweg de Reimslaan. De jaarlijkse kosten zijn € 160. De initiële bijdrage is reeds betaald en inclusief inleg voor de definitieve afwerking van de weg.
Dan VVE 'Kavel I 180', die het beheer organiseert van de gemeenschappelijke delen op de kavel. De jaarlijkse bijdrage is € 270.

Ligging en voorzieningen
Het huis ligt aan het einde van de Reimslaan, een doodlopende weg die kronkelend parallel aan het Kathedralenpad loopt. De kavel 180 grenst aan het Kathedralenbos en de Eemvalleizone. Het kunstwerk De Groene Kathedraal is op loopafstand.

Het gebied Oosterwold is volop in ontwikkeling. Inmiddels zijn er 2 supermarkten geopend: de Odin op het erf Vliervelden, en de LIDL zero bij de A6. Op de Goudplevierweg opent volgend jaar een Albert Heijn. Scholen en een buurtvoorziening zijn in aanbouw. Overige voorzieningen in Nobelhorst en in het nabijgelegen Gooi. Amsterdam en Schiphol zijn via de A27 / A6 snel bereikbaar.

Unieke kans om op korte termijn in Oosterwold te komen wonen.
Geen zelfbewoningsverplichting of anti-speculatiebeding van toepassing.
Levering loopt via Heldoorn Eggels notarissen.
Oplevering in overleg, maar kan op korte termijn.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017
Daktype
zadeldak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
37 m²
Externe bergruimte
8 m²
Bruto inhoud
182 m³
Perceeloppervlakte
352 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
glasvezel kabel, mechanische ventilatie, zonnepanelen

Energie

Energielabel
Klasse A
Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
pelletkachel
Warm water
elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Almere
Sectie
C
Indexnummer
7
Perceel
3495
Oppervlakte
352 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's