Vorige | Volgende
Verkocht

Reimslaan 185 1349JB Almere

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06-41246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Dit designhuis staat als een klein icoon op een prachtige plek aan het einde van de Reimslaan (Almere...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2019
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen

Omschrijving

Dit designhuis staat als een klein icoon op een prachtige plek aan het einde van de Reimslaan (Almere Oosterwold), in een tuin van 650 m2 (netto) en is direct te betrekken.
De buitenzijde en het interieur zijn volledig op elkaar afgestemd met een fijne sfeer, voor het ultieme thuis-vakantie gevoel.

Het woonhuis is een ontwerp van Woonpioniers en maakt deel uit van de Indigo-serie.
In dit ontwerp staat de ruimtelijke kwaliteit voorop: de glazen puien voor en achter, in combinatie met de open woonruimte met een verdiepingshoogte van 5,5 meter en open vide geven het huis een bijzondere woonbeleving.

De bouw is gerealiseerd vanuit duurzame principes (met een Groenverklaring – gunstig voor de financiering). Het huis staat op een betonnen fundering maar verder is de uitvoering in hout, met HR+++ zonwerend glas, 9 zonnepanelen op het dak en een lucht warmtepomp. Ook binnen is de afwerking volledig van hout; de muren doorlopend in gebogen vorm, een prachtig kenmerk van dit ontwerp. De binnenmuren zijn wit geschilderd.

Indeling
Binnenkomst in hal met meterkast. Aan de rechterzijde een toilet inclusief bidet. Van hier uit toegang tot de technische ruimte. Aan de linkerzijde de badkamer met douche, wastafel en de wasmachine. Open woonruimte over de volledige hoogte. Een houten trap leidt naar de vide met de slaapplek; hier ligt een houten vloer met spots erin verwerk. Er is een extra dakraam gemaakt en frans balkon met tuindeuren. De keuken is mooi onder de trap weggewerkt.
De afwerking van de vloer is gevlinderd beton in een grijs-zwarte kleur, met vloerverwarming en -koeling. Deze kan met een app geregeld worden (nog aan te sluiten).

- Er is een sparing in het dak voor de aansluiting van een hout(pallet)kachel
- Gordijnen zijn op maat gemaakt
- Binnenkraan vanuit de idee om een Greenwall te maken
- Ontwerp beschikbaar voor houten kast achter de bank (extra bergruimte)
- Inbouwspots en vloerverlichting in de videruimte
- Buitenkraan en buiten elektrapunt (die laatste nog niet aangesloten)
- Uitbreidingsmogelijkheden in 2 varianten, aansluiting vanuit het raam in de woonkamer
- Maximum bvo is 88 m2. Het huis is 64 m2 bvo. De overige meters kunnen gebruikt worden voor uitbreiding van het huis, een schuur of een kasje.

De tuin
De grond is gefreesd en is er een afscherming met de buurkavels. Achter het huis is zand aangebracht voor de aanleg van een terras. De tuin heeft een zuid-ligging met op vele plekken vrij uitzicht richting de Eemvallei / voedselbos en het Kathedralenbos. De aanplant moet stadslandbouw zijn: fruitbomen, vruchtenstruiken, moestuin ed.
Op eigen terrein liggen verder 2 parkeerplaatsen.

Onderdeel van initiatief 180
Het huis maakt deel uit van een kleinschalig plan van 10 verschillende woningen (initiatief 180) op een grondstuk van in totaal 1.2 hectare, waarvan 8 woningen zijn opgeleverd. De huizen zijn allemaal verschillend met als gezamenlijk kenmerk duurzame houtbouw.

Initiatief 180 is onderverdeeld in appartementsrechten, verschillend in afmeting en bouwmogelijkheden. Binnen de 1.2 hectare is 2.887 m2 gemeenschappelijk eigendom: de ontsluiting (Reimslaan en weg op eigen erf), bezoekersparkeerplaatsen, helofytenfilter, sloot en de 2 meter zone rondom. De gemeenschappelijke voorzieningen zijn allemaal al gereed. De privé kavels bestaan alleen uit stadslandbouw en roodkavel.

Lidmaatschap verenigingen
De toekomstig eigenaar wordt lid van 2 verenigingen.
VVE Kathedralenvallei voor de algemene ontsluitingsweg de Reimslaan. De jaarlijkse kosten zijn € 190. De initiële bijdrage is reeds betaald en inclusief inleg voor de definitieve afwerking van de weg.
Dan VVE 'Kavel I 180', die het beheer organiseert van de gemeenschappelijke delen op de kavel. Er is nog geen bijdrage vastgesteld.

Ligging en voorzieningen
Het huis ligt aan het einde van de Reimslaan, een doodlopende weg die kronkelend parallel aan het Kathedralenpad loopt. De kavel 180 grenst aan het Kathedralenbos en de Eemvalleizone. Het kunstwerk De Groene Kathedraal is op loopafstand.

Voorzieningen zijn er binnen het gebied (toekomstige supermarkten Odin op Vliervelden, en LIDL zero bij de A6, school in aanbouw), in Nobelhorst en in het nabijgelegen Gooi. Amsterdam en Schiphol zijn via de A27 / A6 snel bereikbaar.

Unieke kans om op korte termijn in Oosterwold te komen wonen.
Geen zelfbewoningsverplichting of anti-speculatiebeding van toepassing.
Levering loopt via Heldoorn Eggels notarissen.
Oplevering in overleg, maar kan op korte termijn.
Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2019
Daktype
zadeldak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
52 m²
Bruto inhoud
211 m³
Perceeloppervlakte
650 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel
Voorzieningen
dakraam, frans balkon, zonnepanelen

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp

Kadastrale gegevens

Gemeente
Almere
Sectie
C
Indexnummer
6
Perceel
2883
Oppervlakte
650 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen
Tuintype
tuin rondom
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein

Foto's