Vorige | Volgende
Verkocht

Goudplevierweg Ruige Weide 0 ong 1349 ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Een koe of een schaap bijna in je achtertuin, en dat in Almere. Op een idyllisch plekje in het...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2017
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Omschrijving

Een koe of een schaap bijna in je achtertuin, en dat in Almere. Op een idyllisch plekje in het buitengebied Oosterwold worden 4 (of meer) bouwkavels aangeboden voor de bouw van een bungalow of vrijstaande woning. Oosterwold heeft een bijzondere opzet waarbij er veel ruimte is voor eigen initiatief. De regels uit het bestemmingsplan garanderen een ruime en groene opzet van het gebied.

Tussen de Goudplevierweg en de Tureluurweg, ten zuiden van de Vogelweg gelegen, komt een 40 hectare groot akkergebied van de stadsboer. Daaronder loopt straks een brede strook van de Eemvallei, die door Staatsbosbeheer groen zal worden ingericht met bosjes, en vliervelden. De koeien van de boer grazen in de vliervelden. De aangeboden kavels zijn bereikbaar vanaf de Goudplevierweg (de nieuwe straat heet de Karl Marxweg) en liggen in de oksel van de Eemvallei en een bestaande bosstrook, aan een zeer rustig weggetje.
Hier zijn een aantal kavels te koop die bouwrijp worden aangeboden. De ontsluiting van de kavels bevindt zich aan de noordzijde, langs de Eemvallei rijd je vanaf de Goudplevierweg het gebied in, waarna de weg een bocht maakt en tussen de kavels door loopt. De kavels 1 en 6 grenzen aan een 30 meter brede strook (reservering toekomstige openbaar vervoer zone). Aan de andere zijde van de ov zone komen nog 3 kavels aan een doodlopende weg.

Er is vrijheid in positionering van de woning op de kavel.

In Oosterwold zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten. Er geldt een vaste verhouding bouwrecht / kavelgrootte. De bebouwing komt te liggen op het roodkavel, dat een aaneengesloten vlak moet zijn. De 2 meter brede buitenranden moeten publiek toegankelijk worden ingericht. Minimaal de helft van de kavel moet een stadslandbouw invulling krijgen.

Zie de website van de makelaar voor een document met achtergrondinformatie en een overzicht van alle kavels.

De kavels worden als bouwrijpe grond aangeboden voor € 110 / m2. Hiervoor is alles mbt de vergunningen, onderzoeken, ontsluiting, ophoging, afwatering en 'riolering' en overdracht van de kavels inbegrepen. De kavels kennen een max bvo bouwrecht (verhouding 1 m2 bvo op 8 meter grond). Er is de mogelijkheid om vergunning vrij bij te bouwen.

Nog te koop:
- kavel 6; 1.564 m, met een max bvo van 195,5 m2, € 172.040,--. GERESERVEERD
- kavel 3: 1.825 m2, € 200.750, max 228 m2 bvo deze wordt waarschijnlijk verkleind naar 1.688 m2 € 185.680. GERESERVEERD
U kunt zich wel aanmelden als reservekandidaat.

De overige kavels zijn verkocht.

De stadslandbouw kan een moestuin zijn, boomgaard of bijvoorbeeld het houden van kippen. Je kunt er ook voor kiezen om de koeien van de boer toegang te geven tot het terrein (dat uiteraard zal worden afgezet met een hekwerk of een veekerende haag) zodat deze tot bijna bij het raam kunnen komen lopen.

In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Voor de warmte moet een autonome oplossing gekozen worden. De riolering is op basis van een iba systeem met helofytenfilter. Alle kans dus om een heel duurzame woning neer te zetten. Het ontwerp en de vormgeving van het huis is geheel vrij. Bij de aankoop wordt een aantal uren bouwbegeleiding aangeboden ten behoeve van de realisatie van het nieuw te bouwen huis.

Meer informatie over het gebied in zijn algemeen is te vinden op de website van de gemeente onder de noemer maakoosterwold.

Interesse? wij vragen u om eerst in het gebied te gaan kijken en u globaal te verdiepen in uw bouwplannen in relatie tot uw budget. Als dit er positief uit ziet maken wij graag een afspraak.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten en inhoud

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Foto's