Vorige | Volgende

Goudplevierweg 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 498.000 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Kom wonen in een van de bijzondere woningen in het Poortgebouw Vliervelden. Het Poortgebouw is een...

Kenmerken

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2019
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht
EPC
0.4

Omschrijving

Kom wonen in een van de bijzondere woningen in het Poortgebouw Vliervelden. Het Poortgebouw is een initiatief van de Stadsboerderij Almere : Tom Saat en Tineke van den Berg. Naast hun vestiging op de Kemphaan komt er een nieuw erf in het Oosterwold gebied. (zie voor het bedrijf de website stadsboerderijalmere). Wonen bij de boer in letterlijke zin!

Er zijn nog 3 bouwnummers beschikbaar: 2 en 3 op de begane grond, en het penthouse nummer 21; maar ze staan wel onder optie. Zie voor meer informatie verderop in de tekst. U kunt zich wel aanmelden als reservekandidaat.

Het erf is open, dus u kunt zelf de locatie gaan bekijken.
Adres: Goudplevierweg hoek Goethelaan. Rijd via de A27 - Vogelweg - Goudplevierweg. Leuk om dit op zaterdagmorgen te combineren met een bezoek te brengen aan de boerenmarkt op de Kemphaan, die tot 12.30 uur duurt.

De bouw is gestart op 3 juni 2019. Er zijn nog een paar appartementen beschikbaar, zie hieronder. Prognose oplevering derde kwartaal 2020. Op 6 december is de eerste paal geslagen van de Odin supermarkt.

Zie verder voor alle informatie de projectwebsite vliervelden.nl of voor alle downloads de website van de makelaar.


Toelichting
De stadsboerderij is eigenaar geworden van 43 hectare (landbouw)grond in het nieuwe gebied Oosterwold: deze akker is gelegen tussen de Tureluurweg en de Goudplevierweg, aan de Goethelaan. Op het bijbehorende erf komen een hooischuur, een grote koeienstal, 7 vrijstaande woningen (niet beschikbaar voor verkoop) en een Poortgebouw met 21 appartementen, een poort en agrarische ruimtes voor de boer, waaronder de biologische Odin supermarkt.

Straks rijd je door het Poortgebouw het erf op. Het Poortgebouw wordt een langgerekt gebouw met een speelse dakvorm, geïnspireerd op de traditionele Amerikaanse boerenschuren en heel goed passend bij de stal en de schuur die er al staan. Het gebouw krijgt een houten gevel en houten veranda's, met een opvallend dak met overstek. 

In het Poortgebouw komen 21 appartementen van 55 tot 141 m2 netto woonoppervlak.

Op de begane grond hebben de woningen naast een overdekte veranda ook een tuin. De overige appartementen hebben allemaal een fijn een balkon met zicht op het erf en omliggend land. Alle buitenruimtes zijn op het westen gelegen, perfect voor de middag- en avondzon.
Voor ieder appartement is een eigen parkeerplaats en een externe berging beschikbaar. De appartementen zijn bereikbaar per lift.

Alle appartementen worden opgeleverd met vloerverwarming, een complete keuken met apparatuur, en sanitair comfortpakket A. Verder krijgt ieder appartement zijn eigen warmtepomp met koeling, een wtw unit en 4 zonnepanelen. Zie de projectwebsite vliervelden.nl voor meer informatie.

De volgende grote woningen zijn nog beschikbaar in het plan:
BOUWNUMMER 2 : (gereserveerd)
Begane grond appartement van 123 m2 GO, met overdekt terras en grote tuin, diepe woon/eetkamer, 3 slaapkamers (of 2 met grotere woonkamer), € 442.000 von
BOUWNUMMER 3 : (gereserveerd)
Begane grond appartement van 111 m2 GO, met overdekt terras en grote tuin, 3 slaapkamers, € 427.800 von.
BOUWNUMMER 21: (gereserveerd)
Penthouse op de hoek van de bovenste verdiepingen, 129 m2, maar 600 m3!!, 3 slaapkamers, zeer hoge videruimte met uitzicht, schuin oplopend plafond op de bovenste verdieping, verkoopprijs € 498.000 von


Zie op de website van de makelaar de bouwtekeningen per bouwnummer.

Het erf wordt een levendige en levende plek. Het is tevens het thuis van de koeien als deze op stal staan. De stal is groot en open. Aan twee zijden grenst het erf direct aan de akker, waarop in stroken diverse gewassen geteeld worden. Bewoners kunnen als zij dat willen activiteiten gaan ontplooien: werken in een schuur, of meewerken op de boerderij: participeren in de sfeer en de werkzaamheden van de Stadsboerderij.
Wij zoeken bewoners die het fijn vinden om in deze omgeving te gaan wonen.

OMGEVING
Het nieuwe erf van de Stadsboeren ligt langs de Goudplevierweg (tegenover nummer 5) in Oosterwold Almere. Een idyllische plek in een groene rustige omgeving die goed bereikbaar is met de auto, ongeveer een kwartier rijden van Almere Stad of Huizen. Naast de locatie loopt een brede strook van de Eemvallei, die door Staatsbosbeheer zal worden ingericht met een voedselbos, een speelwildernis en vliervelden waarin de koeien van de Stadsboerderij in de zomer mogen grazen.

Oosterwold is een bijzonder gebied dat vanwege de uitgiftevoorwaarden open en groen zal blijven. Voorzieningen zijn in Nobelhorst en in het nabijgelegen Huizen.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
overig

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
142 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
15 m²
Externe bergruimte
6 m²
Bruto inhoud
650 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
glasvezel kabel, lift, mechanische ventilatie

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp, warmte terugwininstallatie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden