Vorige | Volgende
Verkocht

Friedrich Schillerhof 40 1349EP ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06-41246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Net opgeleverd maar nog niet bewoond geweest nieuwbouw appartement van 129 m2 GO op de bovenste twee...

Kenmerken

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2020
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Energielabel
Klasse A

Omschrijving

Net opgeleverd maar nog niet bewoond geweest nieuwbouw appartement van 129 m2 GO op de bovenste twee verdiepingen van het project Vliervelden Oosterwold. Hier woon je letterlijk met het boerenleven aan je voeten, een fantastisch uitzicht en super duurzaam. En wat een woonkamer! de hoogte loopt op van 4 tot 8 meter!

Het woongebouw maakt deel uit van gevarieerde bebouwing op het Vliervelden-erf van de Stadsboerderij Almere. In de hoek van de 40 hectare grote akker staan een koeienstal (en ja, in de winter staan de koeien binnen en hoor je het loeien en het klingelen van de hekken), een hooischuur, 7 individuele woningen en een Poortgebouw met aan de ene zijde van de poort het appartementengebouw en aan de andere zijde de Odin supermarkt. Het appartementengebouw (een ontwerp van KettingHuls architecten) telt 21 appartementen. Het gebouw is omhuld door grote houten veranda's. Aan de straatzijde loop je overdekt naar de entrees van de woningen. Aan de akkerzijde liggen de buitenruimtes, perfect de zon gelegen. Het gebouw heeft een opvallend speelse dakvorm met grote overstekken. Het is stoer, stevig en met veel aandacht voor detaillering.

Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats en een externe berging. Bij nummer bouwnummer 21 zit deze inpandig in de entreehal.

Indeling appartement
De hoge algemene hal grenst aan de parkeerplaats. Bouwnummer 21 heeft zijn entree op de derde verdieping en is bereikbaar per lift.
Gang met meterkast, toilet, berging voor de wasmachine en de technische ruimte met individuele warmtepomp (warmte en koeling), ventilatie met warmte terugwin, verdeler vloerverwarming en de omvormer.
Woonkamer aan de achterzijde, deze is 7 meter breed. Deels ligt deze onder de open ruimte van de vierde verdieping. De kamer is echt hoog met dubbelhoge ramen. De keuken staat in open verbinding in een aparte ruimte. De uitvoering is luxe, met een brede achterwand en kookeiland opstelling, keramiek stenen blad, eiken deuren, kookplaat met afzuigkap, alle apparatuur.
In de woonkamer zijn aan de balkonzijde grote ramen en twee deuren naar het heerlijk woning brede balkon. Vandaar uitzicht op het erf, de akker en de weide waar in de zomer de koeien grazen.
Open trap naar de verdieping.
Boven is er een lange hal (met ruimte voor kast), een open ruimte met dakraam, badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en dakraam, tweede toilet, en een slaapkamer aan de voorzijde. Deze verdieping ligt onder de kap met schuin oplopende plafonds.
Het gehele appartement is reeds gesausd (RAL 9010) wat gezien de hoogte erg prettig is.
Het appartement heeft nu een slaapkamer en een open ruimte op de vide. Deze ruimte is eenvoudig dicht te zetten voor een tweede slaapkamer; er is al meerwerk een dakraam geplaatst.

Zie voor plattegronden de website van de makelaar leukehuizen.nl.

Stadsboerderij Almere
Het erf maakt deel uit van het bedrijf Stadsboerderij Almere van Tom Saat en Tineke van den Berg. Gevestigd op de Kemphaan zijn zij een begrip in Almere; zij zoeken bewust de verbinding met de stad (zie de website stadsboerderijalmere).
De Stadsboerderij is een biologisch-dynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt. De graas gebieden en de akkers liggen verspreid in en rond heel de stad.

Ook het erf Vliervelden wordt een levendige en levende plek. Het is het winterthuis van de koeien als deze op stal staan. De stal is groot en open, maar geeft geen stankoverlast. Aan twee zijden grenst het erf direct aan de akker, waarop diverse gewassen geteeld worden, en een pluktuin is aangelegd. Bewoners kunnen als zij dat willen activiteiten participeren in de sfeer en de werkzaamheden van de Stadsboerderij.

Oosterwold
Het erf Vliervelden is een idyllische plek in een groene rustige omgeving die goed bereikbaar is met de auto, ongeveer een kwartier van Almere Stad. Naast de locatie loopt een brede strook van de Eemvallei, ingericht met vlierstruiken waar de koeien van de Stadsboerderij in de zomer kunnen grazen.
Het gebied tussen de Goudplevierweg en de A27 zal in de toekomst nog bebouwd worden, maar moet wel ontwikkeld worden onder de unieke condities van Oosterwold. Vanwege de regels uit het bestemmingsplan zal het gebied open en groen zal blijven.

Voorzieningen
Op eigen erf is de Odin supermarkt gevestigd. Aan de Kievitweg is de bouw van een grote basisschool in voorbereiding. Bij de A6 is de bouw van de LIDL-Zero supermarkt gestart. Verdere voorzieningen zijn er in Nobelhorst of in het nabijgelegen Huizen.

En verder
- Oplevering kan op korte termijn
- Aannemer Vink bouw, onder de Woningborg garantieregeling.
- VVE bijdrage € 210 per maand
- Kom vooral kijken, de woonbeleving moet je echt ervaren!

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2020
Daktype
zadeldak
Keurmerken
Woningborg Garantiecertificaat

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
129 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
14 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
610 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
glasvezel kabel, lift, zonnepanelen

Energie

Energielabel
Klasse A
Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
vloerverwarming geheel, warmte terugwininstallatie, warmtepomp
Warm water
doorstroomboiler

Kadastrale gegevens

Gemeente
Almere
Sectie
C
Indexnummer
21
Perceel
3816
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Soort garage
geen garage

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein

Foto's