Vorige | Volgende

Friedrich Schillerhof 40 1349EP Almere

Vraagprijs € 545.000 k.k.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Hoe bijzonder, kom wonen op Vliervelden in Almere Oosterwold (onderdeel van de Stadsboerderij...

Kenmerken

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2020
EPC
0.4

Omschrijving

Hoe bijzonder, kom wonen op Vliervelden in Almere Oosterwold (onderdeel van de Stadsboerderij Almere). In het (eind november op te leveren) appartementengebouw wordt bouwnummer 21 ter doorverkoop aangeboden: een penthouse appartement van 129 m2, over 2 verdiepingen met een 7 meter breed balkon en een spectaculair hoge ruimte in de woonkamer. Ruik de frisse geur van de akker, hoor het loeien van de koeien; voel je verbonden met de omgeving.

Straks rijd je door het Poortgebouw het erf op.
Op het erf staan een hooischuur, een grote koeienstal, 7 individuele woonhuizen en het Poortgebouw. Dit bestaat uit een woongebouw, de toegangspoort en de Odin supermarkt met koffiehoek. Deze heeft eind september haar deuren geopend. Boodschappen om de hoek!

Het ontwerp van het woongebouw is van KettingHuls architecten en Vink Bouw is de aannemer (Woningborg garantieregeling). In het woongebouw komen in totaal 21 appartementen. Het gebouw heeft een opvallend speelse dakvorm met overstek en krijgt aan beide zijden een houten gevel. De entrees liggen aan de galerij aan de kant van de Goudplevierweg. Alle buitenruimtes liggen op het westen, perfect op de zon en met zicht op erf en omliggende akker.
Ieder appartement krijgt een eigen parkeerplaats en een externe berging - bij nummer 21 zit deze inpandig in de entreehal.

Indeling
Bouwnummer 21 ligt op de bovenste verdiepingen van het hoge gebouw onder de schuine kap. De entree zit direct naast de lift. Je komt binnen in een gang met meterkast, toilet en technische ruimte.
De 7 meter brede woonkamer is aan de achterzijde. De woonkamer heeft een echt hoog plafond (oplopend van 4 tot 8 meter!) en grote raampartijen met 2 deuren die toegang geven tot het heerlijk grote balkon.
De keuken is een aparte ruimte, grenzend aan de woonkamer, met daarin een zijraam. Alle aansluitpunten zijn aanwezig voor een opstelling met een brede achterwand en een groot eiland. De keuken is verder nog naar eigen wens uit te zoeken (via Eigen Huis keukens), met een bijdrage vanuit de bouw van € 4.780.
In de woonkamer zit een entresol, en daaronder de trap naar boven. Op de entresol is de ruimte grenzend aan de woonkamer open gelaten. Hier kun je heel eenvoudig een dichte slaapkamer van maken, want er zit al een dakraam in voor daglicht (hek vervangen door een muurtje). Verder op deze verdieping een gang, een luxe afgewerkte badkamer met wastafelmeubel en grote inloopdouche en dakraam, een apart toilet en de slaapkamer aan de voorzijde.

Het appartement wordt opgeleverd met vloerverwarming met koeling, een eigen warmtepomp met WTW en 3 zonnepanelen voor eigen gebruik. De wanden worden behangen met Renovlies en gesausd (kleur RAL 9016) opgeleverd. Wijzigingen in het meerwerk zijn niet meer mogelijk.

Zie voor plattegronden en alle verkoopdocumentatie de website van de makelaar leukehuizen.nl.

Stadsboerderij Almere
Het plan Poortgebouw Vliervelden is wonen op het nieuwe erf van de stadsboeren Tom Saat en Tineke van den Berg. In Oosterwold - het landelijke woongebied van Almere - is er door de Stadsboerderij 43 hectare grond aangekocht.
De Stadsboerderij op de Kemphaan is inmiddels een begrip in Almere (zie de website stadsboerderijalmere).
De Stadsboerderij is een biologisch-dynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond heel de stad.

Ook het erf Vliervelden wordt een levendige en levende plek. Het is tevens het thuis van de koeien als deze op stal staan. De stal is groot en open, maar geeft geen stankoverlast. Natuurlijk hoor je wel af en toe wat geloei. Aan twee zijden grenst het erf direct aan de akker, waarop diverse gewassen geteeld worden, en een pluktuin is aangelegd. Bewoners kunnen als zij dat willen activiteiten participeren in de sfeer en de werkzaamheden van de Stadsboerderij.

Omgeving en voorzieningen
Het erf Vliervelden is een idyllische plek in een groene rustige omgeving die goed bereikbaar is met de auto, ongeveer een kwartier van Almere Stad. Naast de locatie loopt een brede strook van de Eemvallei, ingericht met vlierstruiken waar de koeien van de Stadsboerderij in de zomer kunnen grazen.
Oosterwold is een bijzonder gebied dat vanwege de uitgifte voorwaarden open en groen zal blijven. Op eigen erf is de Odin supermarkt gevestigd. Verdere voorzieningen zijn in Nobelhorst en in het nabijgelegen Huizen.

En verder
- Prognose oplevering gebouw eind november. Eigendomsoverdracht nadat het appartement is opgeleverd.
- Over de aanneemsom en het meerwerk ad € 375.000 hoeft geen overdrachtsbelasting te worden betaald, het voordeel is voor koper.
- Servicekosten € 210 per maand
- Kom vooral kijken, de woonbeleving moet je echt ervaren!Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2020
Keurmerken
Woningborg Garantiecertificaat

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
129 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
14 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
610 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
wastafelmeubel, inloopdouche

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp

Kadastrale gegevens

Gemeente
Almere
Sectie
C
Indexnummer
21
Perceel
3816
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's