Vorige | Volgende
Verkocht

Emile Durkheimweg Buitenplaats Oosterwold 0 ong 1349 ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

BUITENPLAATS OOSTERWOLD is een schitterend landschapspark met 63 percelen aan te leggen in...

Kenmerken

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
N.v.t.
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Omschrijving

BUITENPLAATS OOSTERWOLD is een schitterend landschapspark met 63 percelen aan te leggen in verschillende fases. Buitenplaats Oosterwold wordt in totaal ca 11 hectare groot. Hier heeft u de vrijheid om op ruime kavels uw eigen woning te bouwen.

ALLE KAVELS ZIJN VERKOCHT.

Een reservering kost € 250 en is voor 4 weken geldig, met de mogelijkheid om deze termijn in overleg met 2 weken te verlengen. Het geeft u de gelegenheid om alvast te oriënteren op de locatie, uw budget, bouwplannen en de financiële haalbaarheid. Dat is een relatief krappe periode, waarbij u ofwel al voorwerk heeft gedaan ofwel beslissingen over de bouw van het huis neemt nadat u de Ontwikkelovereenkomst heeft getekend.

Over het gebied Oosterwold
Het gebied Oosterwold (Almere Hout) krijgt een bijzonder opzet. Zie voor meer informatie vanuit de overheid de website maakoosterwold. Voor ontwikkelingen in Oosterwold gelden vanuit het bestemmingsplan een aantal spelregels die garanderen dat er in het gehele gebied een lage dichtheid aan bebouwing zal ontstaan, met veel ruimte voor stadslandbouw.

De locatie
De Tureluurweg ligt ten zuiden van de Vogelweg die de Waterlandse weg en de A27 met elkaar verbindt. Rijdt vanaf de Vogelweg de Tureluurweg op. De eerste weg aan uw rechterhand is de Emile Durkheimweg, een eigen weg. Als u deze oprijdt is aan linkerzijde de entree van Buitenplaats Oosterwold. Inmiddels is duidelijk dat dit ook het adres wordt van de woningen.

Er is met de aanleg van de eerste fase van het park begonnen, binnenkort zal de eerste bewoner zich kunnen vestigen, steeds meer woningen komen in aanbouw.

Buitenplaats Oosterwold wordt opgezet als nutspark met een mix aan notenbomen en heesters, fruitbomen en bessen langs de entreelanen. De buitenrand is een grasweide voor schapen. Aan de overzijde van de Tureluurweg komen akkers van de stadsboer. Direct rondom het gebied gevarieerde woonbebouwing.

De prijzen van de kavels
De prijzen van de kavels zijn opvallend laag. Dat komt enerzijds omdat de grond in eerste instantie wordt aangeboden als 'ruwe bouwgrond'. Dat wil zeggen dat ze nog geschikt gemaakt moeten worden voor bebouwing, zowel qua vergunning als qua bereikbaarheid, nutsvoorzieningen en grondbewerking. De organisatie van Buitenplaats Oosterwold neemt al dit werk voor u uit handen - de kosten hiervoor zijn bij de prijs inbegrepen. U koopt dus in feite een bouwrijpe kavel in een mooi aangelegde omgeving.
De prijs voor een bouwrijpe kavel (inclusief aanplanting van het nutsbos en de heesters) in De Buitenplaats ligt tussen de € 120 en € 125 per m2, inclusief BTW, VON. De kavels variëren in grootte tussen 1.200 en 2.550 m2.

Het bouwrecht
Er geldt in Oosterwold een beperking van het 'bouwrecht', het totaal aantal m2 dat mag worden gebouwd staat in vaste relatie tot de grootte van het totale perceel. Er wordt gerekend met bruto m2 vloeroppervlak (dat wil zeggen gemeten vanaf de buitenmuren), en het percentage geldt voor alle bebouwing, dus inclusief alle meters op de verdiepingen. Er is ruimte om vergunning vrij aan- of bij te bouwen. Van ieder kavel in plan Buitenplaats is een kavelpaspoort gemaakt waar het bouwrecht op staat aangegeven. Vergunning vrij bouwen wordt getoetst aan de landelijke regelgeving.

Het ontwerp van uw nieuwe woning
Binnen de spelregels heeft u veel vrijheid voor het ontwerp en de bouw van uw woning. De initiatiefnemers bieden een aantal woonconcepten aan waaronder het Lofthome, u kunt voor inspiratie kijken op de website van bouwboek (.com), neemt zelf een architect in de arm of maakt gebruik van aanbod van de zogenaamde 'catalogusbouwers'. Er is in Oosterwold geen welstand, alleen vanuit het plan zelf zijn een aantal bouwregels geformuleerd.

voorzieningen
In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Er komt geen gas of stadsverwarming, noch riolering. Voor de riolering wordt een individueel IBA systeem aangelegd met ondergrondse tank en helofytenfilter (bij de prijs inbegrepen).

De planning
De grond kan worden overgedragen zodra de omgevingsvergunning onherroepelijk is. Nu het bestemmingsplan Oosterwold in werking is getreden doorloop je de reguliere procedure voor de vergunning.
Na de grondoverdracht (en transport bij de notaris) wordt de grond van de individuele kavel bouwrijp gemaakt worden. Daarna kan de woningbouw starten.
Grondoverdracht van de eerste kavels van fase 1a was eind 2016. Na de zomer wordt gestart met aanleg van de weg voor fase 2. Voor fase 2b geldt dat binnenkort bij de gemeente de Anterieure Overeenkomst kan worden getekend, waarna de vergunning aangevraagd kan worden.

Kijken op locatie
Interesse? een eerste stap is om te gaan kijken op locatie en dan bijvoorbeeld op zaterdagmorgen de boerenmarkt op de Kemphaan te bezoeken.

Op de website van de makelaar leukehuizen.nl vindt u alle relevante documenten als downloads, waaronder de brochure, achtergrondinformatie, en kavelpaspoorten van kavels die nog beschikbaar zijn.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1200 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's