Vorige | Volgende
Verkocht

Alseidenstraat 0 ong ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

De woning is onder optie. U kunt zich wel aanmelden als reservekandidaat. Het zal in januari...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2011-
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht

Omschrijving

De woning is onder optie. U kunt zich wel aanmelden als reservekandidaat. Het zal in januari duidelijk worden of er eventueel nog een extra bouwlocatie beschikbaar kan komen. U kunt ook reageren als u dit bijzondere ontwerp op een andere locatie zou willen laten bouwen, bijvoorbeeld in Oosterwold.

SLIM FIT is met recht een Tiny House. Prijswinnaar van de door de gemeente Almere uitgeschreven wedstrijd mag dit leuke ontwerp gebouwd worden op een prachtige plek centraal gelegen in het Homeruskwartier. Naast de sterrenschool de Ruimte, tussen de Homerusmarkt en het Homeruspark, is de locatie voor Tiny House Permanent. Hier komen de ontwerpen van 12 prijswinnaars te staan. Slim Fit heeft een prachtig plekje toegewezen gekregen direct aan het park.

SLIM FIT is een ontwerp van Ana Rocha architecten. Zij maakt zorgvuldig ontworpen gebouwen met aandacht voor detail en afwerking.

SLIM FIT is een zeer slanke maar volwaardige woning die met 16.4 m2 footprint weinig grond inneemt. Het slimme ontwerp heeft 3 bouwlagen: op de begane grond, aansluitend op het terras in de tuin koken en eten, op de verdieping wonen en ontspannen en op de tweede verdieping slapen en verzorgen. De functies kunnen natuurlijk ook gewisseld worden. SLIM FIT krijgt drie gevels met openingen en een blinde gevel. De simpele, vurenhouten molenaarstrap maakt de verbinding tussen de verdiepingen en geeft ruimte voor boekenplanken en schuifpanelen, uitgevoegd in multiplex.

Het mag dan klein zijn, je woont wel vrijstaand in een eigen huis(je), met alles wat je nodig hebt goed georganiseerd.

In Almere Poort wordt het huis op de stadswarmte aangesloten, met zonnepanelen en een cv pelletkachel voor de verwarming. De grote glasoppervlaktes die goed op de zon liggen zorgen voor extra warmte in huis. De meerdere, kleinere ramen zorgen voor natuurlijke ventilatie en een snelle verkoeling.

De kavel is 97 m2 en kan naar keuze worden gekocht of in erfpacht worden verkregen. Als de grond wordt gekocht dan moet op korte termijn 10 % van de grondkosten (een bedrag van € 3.700) worden aanbetaald aan de gemeente.

Op de kavel komt een parkeerplaats. In het gebied is een stukje grond gereserveerd waar een schuurtje gebouwd kan worden. Deze zal ook door de architect ontworpen worden en is niet inbegrepen in de prijs.

De genoemde prijs is inclusief grond, aansluitingen, ontwerp, bouwsom, leges, en overdrachtskosten. Er is een stelpost voor keuken en badkamer.

De kosten voor bouw van de schuur, aanleg parkeerplaats en tuin zijn niet bij de genoemde prijs inbegrepen.

Kopers van dit bijzondere huis komen te wonen in een bijzonder wijkje dat veel aandacht zal trekken. In juni 2017 maakt het huis deel uit van de Tiny Housing Expo, georganiseerd vanuit de gemeente Almere. Daarom is er een korte doorlooptijd en moet een belangstellende snel beslissen tot aankoop. Uiteraard is er daarna nog de mogelijkheid om bij de uit- en afwerking van het huis betrokken te worden.

Almere Poort is het nieuwste stadsdeel van Almere, omringd door het Pampushout en het IJmeer. In het Homeruskwartier is veel ruimte gegeven voor allerlei vormen van zelfbouw. Dit leidt tot betrokken bewoners en een verzorgde omgeving. Achter het terrein ligt de Homerusmarkt met verschillende kleine zaakjes, een mooi plein en twee horeca gelegenheden. De bus stopt voor de Homerusmarkt. Almere Poort heeft een NS station.

In het stadsdeel waar inmiddels 10.000 mensen wonen zijn alle basisvoorzieningen (supermarkten, zorg, sport) aanwezig.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2011-
Daktype
plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
49 m²
Externe bergruimte
6 m²
Bruto inhoud
145 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Voorzieningen
glasvezel kabel

Energie

Soort verwarming
stadsverwarming
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Tuintype
achtertuin

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's