Vorige | Volgende
Verkocht

Alseidenstraat 0 ong 1363 ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

VILLA VOLTA, is het een kunstwerk of een huis? Villa Volta is één van de prijswinnaars van de door de...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2011-
Ligging
In woonwijk

Omschrijving

VILLA VOLTA, is het een kunstwerk of een huis? Villa Volta is één van de prijswinnaars van de door de gemeente Almere uitgeschreven wedstrijd Tiny Housing. Villa Volta heeft de opgave heel letterlijk genomen en op een zeer compacte en originele manier alle functies ondergebracht. Meubels kopen is niet nodig, want het ontwerp is inclusief keuken, badkamer, zithoek, bed / slaaphoek, tafel, kastruimte. Het ontwerp is niet alleen inventief maar ook mooi van vorm.

VILLA VOLTA staat onder optie. Toch belangstelling? Er komt een nieuw project in Oosterwold waar Villa Volta gebouwd kan worden, 12 Expo woningen op een kavel van in totaal 6.000 m2 groot. Inclusief grond (koop) zal het huisje daar rond de € 160.000 von uitkomen.

De locatie voor de 12 prijswinnende ontwerpen is gelegen achter het Homerusmarkt, grenzend aan de sterrenschool de ruimte en het Homeruspark. Villa Volta komt op de hoek, mooi vrij gelegen en goed op de zon.

Het ontwerp is van studio RTM, architectuur en onderzoek. Villa Volta is cilindervormig en bestaat uit twee delen: een vast deel en een roterend deel. Het roterende deel wordt gevormd door een kamer die in drie verschillende standen drie verschillende functies kan aannemen. De functie van een eet- en werkruimte, die van een loungeruimte en die van een slaapkamer. De bediening van het roterende meubel is eenvoudig met de hand te doen. Dit meubel wordt afgewerkt met een PU-coating en wordt ter plaatse van de banken gedeeltelijk van stoffering voorzien. In de tafel kan een touchscreen worden opgenomen. Het matras wordt vast aan het roterende meubel bevestigd, het beddengoed kan worden opgeborgen in twee grote lades onder het bed.

In het vaste deel van de woning bevinden zich de keuken, een wastafelmeubel, een toilet en een douche. Er is voldoende kastruimte gereserveerd voor toiletartikelen. In de keuken is ruimte gereserveerd voor een vaatwasser, een koelkast en een wasmachine. Bovendien is er bergruimte voor serviesgoed, levensmiddelen en schoonmaakmiddelen. Naast de keuken is een kledingkast opgenomen en tegenover de keuken is een grote kast opgenomen voor onder andere boeken. Deze kan naar wens van de bewoner worden ingedeeld.

Het interieur van het vaste deel van de woning is uitgevoerd in multiplex voor een warme, natuurlijke uitstraling. Het roterende meubel is afgewerkt met een witte coating en stoffering, zodat een bijzonder contrast ontstaat in het interieur.

Villa Volta kent een duurzaam installatieconcept met een doorstroomtoestel voor het warme water.
De woning wordt verwarmd door middel van elektrische vloerverwarming, voor de ventilatie wordt een ventilatie-unit geplaatst met warmteterugwinning. De meterkast bevindt zich in de woning, rechts naast de entree.
(de woning wordt niet aangesloten op de stadsverwarming, hiervoor hebben we vrijstelling gekregen, het wordt elektrisch verwarmd).

Villa Volta is klein (maar fijn), het is een echt tiny house, met afmetingen van 6.5 x 4 meter. Het interieur met slaap-, eet- en zitgedeelte en kastruimte is onderdeel van de woning wat betekent dat er geen aparte meubels nodig zijn.

BVO: 26,3 m2 + 2 x 7,4 m2 = 41,1 m2
GO: 19,4 m2 + 2 x 5,8 m2 = 31 m2
(de roterende delen tellen mee).

De kopgevels van Villa Volta zijn zoveel mogelijk in glas uitgevoerd. In het tussengebied bevindt zich de entree. Naast de entree bevindt zich de badkamer, de gevel hiervan is in hout uitgevoerd; hier zit geen raam. De schil van de woning bestaat uit verduurzaamde houten latten. Villa Volta krijgt een aparte buitenberging volgens de regels van de Tiny House Expo: met afmeting van 2.20 x 1.00 x 1.40 meter (lengte x breedte x hoogte). Deze is bij de prijs inbegrepen.

Villa Volta kent een duurzaam installatieconcept met een elektrische lucht-water warmtepomp. Voor het warme water wordt een close-in boiler bijgeplaatst. Optioneel kan de warmtepomp draaiende worden gehouden door PV-cellen in de schil van de woning. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in het onderframe van de woning energie op te slaan in accu's (Tesla) op basis van de opbrengst van de PV-cellen.

De kavel is 108 m2. Parkeren moet worden opgelost op eigen terrein, er is in de begroting een post voor bestrating opgenomen. Het is mogelijk om dit af te kopen, dan mag je parkeren op het openbaar gebied, dit kost eenmalig € 3.000.

De genoemde prijs is inclusief aansluitingen, ontwerp, bouwsom, leges en overdrachtskosten. Er wordt gewerkt met een open begroting zodat alle kosten inzichtelijk zijn voor de koper.

Kopers van dit bijzondere huis komen te wonen in een bijzonder wijkje dat veel aandacht zal trekken. Begin oktober 2017 hebben meer da 2.000 mensen de Tiny Housing Expo bezocht, georganiseerd vanuit de gemeente Almere.

De genoemde prijs is exclusief de grond. De pacht van de grond komt op €2.079,00 per jaar.

Almere Poort is het nieuwste stadsdeel van Almere, omringd door het Pampushout en het IJmeer. In het Homeruskwartier is veel ruimte gegeven voor allerlei vormen van zelfbouw. Dit leidt tot betrokken bewoners en een verzorgde omgeving. Achter het terrein ligt de Homerusmarkt met verschillende kleine zaakjes, een mooi plein en twee horeca gelegenheden. De bus stopt voor de Homerusmarkt. Almere Poort heeft een NS station.
In het stadsdeel waar inmiddels 10.000 mensen wonen zijn alle basisvoorzieningen (supermarkten, zorg, sport) aanwezig.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2011-

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
31 m²
Externe bergruimte
2 m²
Bruto inhoud
50 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Voorzieningen
glasvezel kabel

Energie

Soort verwarming
elektrische verwarming
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's