Vorige | Volgende

Tureluurwegweg Dometastic 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 192.500 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Dometastic: met recht een bijzonder huis(je); duurzaam vrijstaand wonen in een ruime, groene...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Omschrijving

Dometastic: met recht een bijzonder huis(je); duurzaam vrijstaand wonen in een ruime, groene omgeving.
Dometastic wordt gebouwd in een plan met in totaal 12 tiny houses, van verschillende types, op een grondstuk van maar liefst 6.400 m2!!.

Locatie Oosterwold
Almere Oosterwold is een groot buitengebied gelegen tussen de Waterlandse weg en de A27. Er zijn regels vastgelegd in het bestemmingsplan die garanderen dat het gebied open en groen blijft. Hier woon je straks landelijk omringd door bos en (stads)landbouw. Toekomstige initiatieven bepalen zelf de locatie voor hun ontwikkeling.

Tiny O krijgt zijn plek achter Tiny House Farm, oostelijk van de Tureluurweg met enerzijds zicht op een bomenrand en het agrarisch open gebied van de stadsboerderij (er liggen nog wel wat andere woningen tussen). Een leuke plek, relatief dicht bij het streekvervoer, en al volop in ontwikkeling. Het nummer van het initiatief is 943, zie voor de exacte locatie de afbeeldingen. Tiny O komt te liggen aan de weg Vogelakker.

Indeling kavel
De opzet van Tiny O is een kavel van 80 x 80 meter waar plaats is voor 12 tiny houses. Nb kleiner kan ook als het minder deelnemers zijn. Midden op de kavel komt een gemeenschappelijke schuur van 60 m2 waar plaats is voor fietsen, tuingereedschap en 2 wasmachines. De huisjes liggen er in een cirkel rondom, als een kroon rondom een stam. Ieder huisje heeft een privé erf van 110 m2 (11 x 10), ruim voldoende om iedere woning voldoende privacy te geven. Aan de tuinzijde is er plek voor een eigen moestuin, die doorloopt in een gemeenschappelijke boomgaard met allerlei soorten vruchtbomen. Rondom de parkeerplaatsen komt een mooie haag en direct naast de entree 2 laadpalen voor het opladen van elektrische auto's. Achter de parkeerplaatsen komt een kleine waterpartij. De kavel wordt afgeschermd met een groene zone, welke publiek toegankelijk zal blijven.

3 woningtypes mogelijk
Er worden 3 type expo woningen aangeboden, met ieder een eigen, kenmerkende identiteit; 3 kunstwerkjes, want interieur en exterieur zijn inbegrepen en worden in helemaal in stijl uitgevoerd. Je kiest zelf welk huis je wilt laten bouwen of je bouwt je eigen huis(je). Voor de 3 ontwerpen geldt dat je geen verrassingen hoeft te verwachten. De aannemer is bekend, de papieren voor de vergunningaanvraag liggen bij wijze van spreken al klaar.

De DOMETASTIC, € 189.500 von compleet
DOMETASTIC heeft een opvallend bolvormig ontwerp waardoor veel ruimte ontstaat. Op de begane grond is een open woonkamer en keuken, badkamer en installatie ruimte. Op de open verdieping, ook wel entresol, is de slaap- en werkkamer. Doordat het entresol los van de gevel staat, heeft het een zwevend karakter en maakt verbinding met de begane grond. De raampartijen aan elke zijde en in het dak vergroten het open en vrije gevoel. De entree heeft hoge ramen voor nog meer licht binnen. Oplevering is inclusief keuken en badkamer.
De koepelconstructie wordt opgebouwd uit beplating met isolatie, van buiten afgewerkt met een wit glanzende coating en van binnen met stucwerk (behang / sausklaar).
De witte koepel zal fraai afsteken tegen de lucht en zal een herkenbaar beeld zijn tussen de andere tiny houses.

De DOMETASTIC is toekomstgericht en volledig elektrisch. Warmwater, verwarming en koeling worden geleverd door een elektrische luchtwarmtepomp met warmteterugwinunit (wtw) en ventilatieunit met Co2 sturing.
Kenmerken van de DOMETASTIC:
- Uniek geodetisch ontwerp
- Volledig elektrisch
- Bruto vloeroppervlak 50 m2; inhoud 137 m3.
- Zeer hoge isolatiewaarde van de koepelconstructie
- Lage CO2-emissie uitstoot
- Lucht/water warmtepomp en hoog rendement zonnepanelen
- Daardoor laag energieverbruik
- Kaveloppervlak 110 m2 op een grote gemeenschappelijk erf
- Parkeren op eigen terrein (1 auto)
- Energielabel A++++. EI berekening beschikbaar.

Belangrijk om te weten
De grond die in Oosterwold wordt aangeboden is niet bouwrijp. Tiny O regelt voor je dat er op de kavel kan worden gebouwd. In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Voor warmte heeft ieder huisje zijn eigen autonome oplossing. Op de kavel zal een eigen vuilwatersysteem worden aangelegd. De indeling van de kavel is afgestemd op de regels uit het bestemmingsplan. Dit alles is bij de genoemde prijs inbegrepen.

Voorzieningen zijn er in Nobelhorst, de nieuwe wijk die tegen de A6 aanligt. Hier is op zaterdagmorgen een markt, net als op de Kemphaan.

Wat is de achtergrond? In 2016 schreef de gemeente Almere een prijsvraag uit voor Tiny Houses van maximaal 50 m2 bvo. De winnaars kregen de gelegenheid om hun huisje daadwerkelijk te bouwen in Almere Poort. Inmiddels kunnen er 10 huisjes bewonderd worden, waaronder de Tiny-A. In Oosterwold, het nieuwe landelijke gebied van de stad, is er nog plek voor de bouw van meer tiny houses. Daar is, onder de noemer Tiny O (Oosterwold) een vervolgproject gepland waar 3 van de expo pareltjes kunnen worden gerealiseerd: tiny A, Slim Fit of Dometastic.

Inschrijving

Tiny-O is een gemeenschappelijk initiatief. Je betaalt € 500 inschrijfgeld voor een optie op een plek in het plan. Wanneer de groep compleet is betaal je een tweede bijdrage van € 2.500. Hieruit worden onderzoekskosten betaald, de verdere uitwerking van het plan en de borgsom naar de gemeente voor de reservering van de kavel. Lees op de website van de makelaar het document met alle achtergrond informatie over de ontwikkeling.

De verwachting is dat er najaar 2019 gestart kan worden met de bouw. De bouw zelf gaat snel: drie maanden.


Prijzen
De grond- en ontwikkelkosten zijn voor ieder gelijk. Grondkosten zijn € 23.000 en de ontwikkelkosten bedragen € 36.500, tezamen € 59.500 per woning. De ontwikkelkosten dekken de uitwerking van de plannen met de noodzakelijke onderzoeken, de kosten voor bouwrijp maken van de kavel, de bijdrage voor de algemene ontsluitingsweg, de aanleg van het vuilwatersysteem, de bouw van de schuur, de aanleg van de parkeerplaatsen en de verharding op het erf, de aanleg van 2 laadpalen, een budget voor aanplant van hagen en de boomgaard, notaris en kadastrale kosten. Koop je alleen de kavel dan betaal je € 64.000.

De aanneemsom verschilt per type en is inclusief alle bijkomende kosten (ontwerp, leges, aansluitingen). Voor Dometastic is de aanneemsom € 130.000.
Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
43 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
1 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
175 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Foto's