Vorige | Volgende

Tureluurweg Tiny A 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 207.500 k.k.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Tiny A is een bijzonder vormgegeven woonhuis voor romantisch buitenwonen met veel ruimte en groen...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Omschrijving

Tiny A is een bijzonder vormgegeven woonhuis voor romantisch buitenwonen met veel ruimte en groen eromheen.
Dit bijzondere Tiny house kan worden geplaatst in Oosterwold, het landelijke buitengebied in Almere. Je bouwt hem individueel, op een grondstuk van 650 m2. Alle bijkomende kosten zijn bij de genoemde prijs inbegrepen.

Oosterwold
Oosterwold is een groot buitengebied gelegen tussen de Waterlandse weg en de A27. Er zijn regels vastgelegd in het bestemmingsplan die garanderen dat het gebied open en groen blijft. Hier woon je straks landelijk omringd door bos en (stads)landbouw. Initiatiefnemers bepalen zelf de locatie voor hun ontwikkeling. Dat loopt via de gemeente (zie verderop)

Indeling kavel
Tiny A is bedacht op een kavel van 650 m2, grofweg 20 x 32,5 meter. De indeling van de kavels moet de regels uit het bestemmingsplan volgen. De buitenranden blijven 2 meter publiek toegankelijk. Een zijde van de kavel wordt gebruikt voor de ontsluiting. Dan blijft er globaal 400 m2 over waarop het huisje geplaatst kan worden. Naast de woning is voldoende ruimte voor een schuur. Je richt de kavel in met stadslandbouw: fruitbomen of een moestuin.

Tiny-A
Tiny-A is een ontwerp van Daf-architecten, voor de prijsvraag Tiny House Expo in Almere Poort. Daar is er ook daadwerkelijk eentje gebouwd. Dat smaakt naar meer. de Tiny-A heeft een hoge (7.5 m) driehoekige vorm. In de stijl van het huisje is een vast schuurtje aangebouwd. Kenmerkend is de scharnierkap met een grote glazen pui en Velux ramen. De binnenzijde is afgewerkt met houten platen. De complete keuken (bij de prijs inbegrepen) zit bij de entree en heeft veel praktische opbergruimte. Hier is ook ruimte voor de installaties en een wasmachine. De woonkamer ligt aan de tuinzijde en heeft de volle hoogte. Een bergmeubel combineert ingenieus en praktisch de trap naar boven. In de slaapruimte komt een vaste inbouwkast. Als je wilt is er nog de mogelijkheid om een extra tussenvloer in de nok te hangen. De badkamer / toilet zitten op de begane grond onder het slaapgedeelte; deze ruimte heeft fijn daglicht.
Bij de woonkamer is een klein overstek zodat je beschut naar buiten kunt. Als meerwerk wordt op maat gemaakte raambekleding aangeboden.
De buitenzijde is afgewerkt met zonnepanelen die op termijn omringd worden door begroeiing.
De uitvoering is duurzaam en all-electric, met vloerverwarming op de begane grond. De Tiny-A is volledig energieneutraal en daarmee is de energierekening dus zeer laag.
Er is een aannemer en de bouwtekeningen liggen bij wijze van spreken al klaar. Korte bouwtijd.

Inhoud: 150 m3
Dakmateriaal: metaal + 15 zonnepanelen
Isolatie: volledig extra geïsoleerd, energieneutraal
Verwarming: infra-rood vloerverwarming, handdoek radiator
Warm water: ecoboiler

De genoemde prijs is voor de bouw van het tiny house met een permanente vergunning, gefundeerd en geplaatst op locatie.

Belangrijk om te weten over de kavel / ontwikkeling in Oosterwold.
De grond die in Oosterwold wordt aangeboden is niet bouwrijp. De architect regelt voor je dat er op de kavel kan worden gebouwd. De woning zal aangesloten worden op water, elektra en glasvezel. Voor warmte heeft het huisje zijn autonome oplossing. Op de kavel zal een eigen vuilwatersysteem worden aangelegd. De indeling van de kavel is afgestemd op de regels uit het bestemmingsplan. De uitwerking is maatwerk en wordt in overleg met de koper gemaakt. Dit alles is bij de genoemde prijs inbegrepen.

Wonen in Oosterwold
Voorzieningen zijn er in Nobelhorst, de nieuwe wijk die tegen de A6 aanligt. Hier is op zaterdagmorgen een markt, net als op de Kemphaan, waar iedere zaterdagmorgen de boerenmarkt wordt gehouden.

Prijsvorming
De genoemde prijs bestaat uit 2 onderdelen: € 71.500 voor de kavel in bouwrijpe staat (op basis van € 110 per m2, dus inclusief aankoop van de grond) en een bedrag van € 136.500 voor de bouw van het huis inclusief badkamer en keuken, en vloer, fundering, aansluitingen, uitwerken bouwaanvraag en legeskosten. Aangezien er niet op korte termijn kan worden gebouwd, is er een flinke reserve meegenomen in het budget voor de bouwkosten, om kostenstijgingen op te kunnen vangen.
Wat is niet inbegrepen in de genoemde prijs? notariskosten voor de overdracht, kosten bijdrage VVE ontsluitingsweg (per deelgebied verschillend), inrichting tuin.

Financiering
Oosterwold kent een eigen ontwikkelstrategie die veel vrijheid geeft. Inmiddels verstrekken veel banken financiering. Tiny A krijgt een vergunning voor permanente bewoning. Verder heeft de Tiny-A een korte bouwtijd, dat scheelt weer in de looptijd van de overbruggingsfinanciering. Omdat het huis energieneutraal is, kun je € 25.000 extra lenen. Rabobank Almere is bekend met het gebied en tiny houses en financiert deze in ieder geval.
Je moet wel over minimaal € 4.000 aan eigen middelen beschikken, ter dekking van de kosten te maken tot het moment van grondoverdracht. Als je je terugtrekt, krijgt je dit bedrag in principe niet retour. Je gaat pas betalen als je plek bij de gemeente is vastgelegd.

inschrijven
De bouw van een Tiny-A is een individuele ontwikkeling. Het begint natuurlijk met een bezoek aan het Oosterwold gebied: wil je hier gaan wonen? Als dat positief is, moet je je aanmelden bij de gemeente. Dat kan door het invullen van het intakeformulier, dit staat op de website van de gemeente over het Oosterwold gebied: maakoosterwold.nl . Hier vind je overigens alle informatie over het bouwen en wonen in het Oosterwold gebied.
Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst (let op: er is een lange wachttijd!!). Als deze datum bekend is, neem je contact op met de makelaar voor het uitwerken van jouw bouwplan. Gezien de wachttijd is er voldoende gelegenheid om alles goed voor te bereiden zodat je snel stappen kunt zetten als de locatie eenmaal is vastgelegd.


Wat is de achtergrond? In 2016 schreef de gemeente Almere een prijsvraag uit voor Tiny Houses van maximaal 50 m2 bvo. De winnaars kregen de gelegenheid om hun huisje daadwerkelijk te bouwen in Almere Poort. Inmiddels kunnen er 10 huisjes bewonderd worden, waaronder de Tiny-A. In overleg met de architect is het af en toe mogelijk om de Tiny A te komen kijken. Dit huis is bewoond, dus respecteer ajb de privacy van de huidige bewoner.


Hoe verder? je begint met je te verdiepen in het gebied en dan zsm aanmelden bij de gemeente. Een afspraak maken met de makelaar is natuurlijk ook altijd mogelijk.


Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
metaal

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
43 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
2 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
250 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
glasvezel kabel

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
vloerverwarming gedeeltelijk, elektrische verwarming
Warm water
zonnecollectoren

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's