Vorige | Volgende

Tureluurweg Tiny A 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 194.500 k.k.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Tiny A is een bijzonder vormgegeven woonhuis voor romantisch buitenwonen met veel ruimte en groen...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Omschrijving


Tiny A is een bijzonder vormgegeven woonhuis voor romantisch buitenwonen met veel ruimte en groen eromheen. Tiny-A wordt gebouwd in een plan met in totaal 12 tiny houses, van verschillende types, op een grondstuk van maar liefst 6.400 m2!!.

Locatie Oosterwold
Almere Oosterwold is een groot buitengebied gelegen tussen de Waterlandse weg en de A27. Er zijn regels vastgelegd in het bestemmingsplan die garanderen dat het gebied open en groen blijft. Hier woon je straks landelijk omringd door bos en (stads)landbouw. Toekomstige initiatieven bepalen zelf de locatie voor hun ontwikkeling.

De kavel van Tiny O ligt achter Tiny House Farm, oostelijk van de Tureluurweg met enerzijds zicht op een bomenrand en het agrarisch open gebied van de stadsboerderij (er liggen nog wel wat andere woningen tussen). Een leuke plek, relatief dicht bij het streekvervoer, en al volop in ontwikkeling. Het initiatiefnummer is 943, zie voor de locatie de afbeeldingen, de weg waaraan Tiny O komt te liggen heet Vogelakker.

Indeling kavel
De opzet van Tiny O is een kavel van 80 x 80 meter waar plaats is voor 12 tiny houses. Midden op de kavel komt een gemeenschappelijke schuur van 60 m2 waar plaats is voor fietsen, tuingereedschap en 2 wasmachines. De huisjes liggen er in een cirkel rondom, als een kroon rondom een stam. Ieder huisje heeft een privé erf van 110 m2 (11 x 10), ruim voldoende om iedere woning voldoende privacy te geven. Aan de tuinzijde is er plek voor een eigen moestuin, die doorloopt in een gemeenschappelijke boomgaard met allerlei soorten vruchtbomen. Rondom de parkeerplaatsen komt een mooie haag en direct naast de entree 2 laadpalen voor het opladen van elektrische auto's. Achter de parkeerplaatsen komt een kleine waterpartij. De kavel wordt afgeschermd met een groene zone, welke publiek toegankelijk zal blijven.

Tiny-A voor € 194.500 von; eenvoudiger uitvoering of casco oplevering mogelijk
Tiny-A (Daf-architecten) heeft een hoge (7.5 m) driehoekige vorm. In de stijl van het huisje is een vast schuurtje aangebouwd. Kenmerkend is de scharnierkap met een grote glazen pui en velux ramen. De binnenzijde is afgewerkt met houten platen. De complete keuken (bij de prijs inbegrepen) zit bij de entree met veel praktische opbergruimte. De woonkamer ligt aan de tuinzijde en heeft de volle hoogte. Een bergmeubel combineert ingenieus en praktisch de trap naar boven. In de slaapruimte is een vaste inbouwkast gemaakt. Als je wilt is er nog de mogelijkheid om een extra tussenvloer in de nok te hangen. De badkamer / toilet zitten op de begane grond onder het slaapgedeelte; deze ruimte heeft fijn daglicht. Bij de woonkamer is een klein overstek zodat je beschut naar buiten kunt. Als meerwerk wordt op maat gemaakte raambekleding aangeboden.
De buitenzijde is afgewerkt met zonnepanelen die op termijn omringd worden door begroeiing.
De uitvoering is duurzaam en all-electric, met vloerverwarming op de begane grond. De Tiny-A is volledig energieneutraal en daarmee is de energierekening dus zeer laag.
Er is een aannemer en de bouwtekeningen liggen bij wijze van spreken al klaar. Korte bouwtijd.

Inhoud: 150 m3
Dakmateriaal: metaal + 15 zonnepanelen
Isolatie: volledig extra geïsoleerd, energieneutraal
Verwarming: infra-rood vloerverwarming, handdoekradiator
Warm water: ecoboiler

Belangrijk om te weten
De grond die in Oosterwold wordt aangeboden is niet bouwrijp. Tiny O regelt voor je dat er op de kavel kan worden gebouwd. In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Voor warmte heeft ieder huisje zijn eigen autonome oplossing. Op de kavel zal een eigen vuilwatersysteem worden aangelegd. De indeling van de kavel is afgestemd op de regels uit het bestemmingsplan. Dit alles is bij de genoemde prijs inbegrepen.

Voorzieningen zijn er in Nobelhorst, de nieuwe wijk die tegen de A6 aanligt. Hier is op zaterdagmorgen een markt, net als op de Kemphaan.

Wat is de achtergrond? In 2016 schreef de gemeente Almere een prijsvraag uit voor Tiny Houses van maximaal 50 m2 bvo. De winnaars kregen de gelegenheid om hun huisje daadwerkelijk te bouwen in Almere Poort. Inmiddels kunnen er 10 huisjes bewonderd worden, waaronder de Tiny-A. In Oosterwold, het nieuwe landelijke gebied van de stad, is er nog plek voor de bouw van meer tiny houses. Daar is, onder de noemer Tiny O (Oosterwold) een vervolgproject gepland waar 3 van de expo pareltjes kunnen worden gerealiseerd: tiny A, Slim Fit of Dometastic.

Inschrijving

Tiny-O is een gemeenschappelijk initiatief. Je betaalt € 500 inschrijfgeld voor een optie op een plek in het plan. Wanneer de groep compleet is betaal je een tweede bijdrage van € 2.500. Hieruit worden onderzoekskosten betaald, de verdere uitwerking van het plan en de borgsom naar de gemeente voor de reservering van de kavel. Lees op de website van de makelaar het document met alle achtergrond informatie over de ontwikkeling.

De verwachting is dat er najaar 2019 gestart kan worden met de bouw. De bouw zelf gaat snel: drie maanden.

Financiering
Oosterwold kent een eigen ontwikkelstrategie die veel vrijheid geeft. Niet alle banken gaan hierin mee. Rabobank Almere en Triodosbank staan open voor initiatieven in Oosterwold. Je moet over € 3.000 aan eigen middelen beschikken ter dekking van de kosten te maken voor het moment van de grondoverdracht. Als je je terug trekt, krijg je dit bedrag in principe niet retour.

Prijzen
De grond- en ontwikkelkosten zijn voor ieder gelijk. Grondkosten zijn € 23.000 en de ontwikkelkosten bedragen € 36.500, tezamen € 59.500 per woning. De ontwikkelkosten dekken de uitwerking van de plannen met de noodzakelijke onderzoeken, de kosten voor bouwrijp maken van de kavel, de bijdrage voor de algemene ontsluitingsweg, de aanleg van het vuilwatersysteem, de bouw van de schuur, de aanleg van de parkeerplaatsen en de verharding op het erf, de aanleg van 2 laadpalen, een budget voor aanplant van hagen en de boomgaard, notaris en kadastrale kosten. De aanneemsom verschilt per type en is inclusief alle bijkomende kosten (ontwerp, leges, aansluitingen). Voor Tiny A is de aanneemsom € 135.000.

Kijkmoment
Tiny A in Almere Poort is niet meer beschikbaar als modelwoning maar inmiddels overgedragen aan een nieuwe eigenaar! Er zullen nog wel een paar kijkmomenten mogelijk zijn. Je kunt dan live de hoogte en afwerking ervaren.

Om een afspraak te maken is het noodzakelijk dat je serieus overweegt om mee te doen, het gebied Oosterwold hebt bezocht en graag buiten wilt gaan wonen, en weet dat aankoop financieel haalbaar is.
Neem voor alle vragen contact op met de makelaar.


Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
metaal

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
43 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
2 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
250 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
glasvezel kabel

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
vloerverwarming gedeeltelijk, elektrische verwarming
Warm water
zonnecollectoren

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's