Vorige | Volgende

Tureluurweg Slim Fit 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 199.500 k.k.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

SLIM FIT: een bijzonder vormgegeven woonhuis voor romantisch buitenwonen met veel ruimte en groen...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Omschrijving

SLIM FIT: een bijzonder vormgegeven woonhuis voor romantisch buitenwonen met veel ruimte en groen eromheen. SLIM FIT kan gebouwd worden in een plan met meerdere tiny houses in verschillende types. Dat komt zo:

In 2016 schreef de gemeente Almere een prijsvraag uit voor Tiny Houses van maximaal 50 m2 bvo. De winnaars kregen de gelegenheid om hun huisje daadwerkelijk te bouwen in Almere Poort. Inmiddels kunnen er 10 huisjes bewonderd worden, waarmee het gebied daar vol is.
In Oosterwold, het nieuwe landelijke gebied van de stad, is er nog plek voor de bouw van meer tiny houses. Daar is, onder de noemer Tiny O (Oosterwold) een vervolgproject gepland waar een aantal van de expo pareltjes kunnen worden gerealiseerd: SLIM FIT, tiny A of Dometastic. In voorbereiding: KODA house en Tiny Tim.

Locatie Oosterwold
Almere Oosterwold is een groot buitengebied gelegen tussen de Waterlandse weg en de A27. Er zijn regels vastgelegd in het bestemmingsplan die garanderen dat het gebied open en groen blijft. Hier woon je straks landelijk omringd door bos en (stads)landbouw. Toekomstige initiatieven bepalen zelf de locatie voor hun ontwikkeling. Tiny O krijgt een prachtige plek in het gebied: gelegen achter de Tiny House Farm (een plan met 30 kavels voor de bouw van kleine woningen) aan de tweede nieuwe zijstraat naar links van de Tureluurweg: Vogelakker. Ermnaast is er een groot agrarisch veld van 40 hectare dat landbouwgrond blijft.
Zie voor de overzichtskaart en de locatie de afbeeldingen.


Indeling kavel
De opzet van Tiny O is een kavel van 6.400 m2 (!!) waar plaats is voor 12 tiny houses; de maatvoering is 80 bij 80 meter. Midden op de kavel komt een gemeenschappelijke schuur van 60 m2 waar plaats is voor fietsen, tuingereedschap en 2 wasmachines. De huisjes liggen er in een cirkel rondom, als een kroon rondom een stam. Ieder huisje heeft een privé erf van 110 m2 (11 x 10), ruim voldoende om iedere woning voldoende privacy te geven. Aan de tuinzijde is er plek voor een eigen moestuin, die doorloopt in een gemeenschappelijke boomgaard met allerlei soorten vruchtbomen. Rondom de parkeerplaatsen komt een mooie haag en direct naast de entree 2 laadpalen voor het opladen van elektrische auto's. Achter de parkeerplaatsen komt een kleine waterpartij. De kavel wordt afgeschermd met een groene zone, welke publiek toegankelijk zal blijven.

Hier kun je de SLIM FIT laten bouwen voor een totaalprijs van rond de € 196.000 von
SLIM FIT is een ontwerp van Ana Rocha architecten. Zij maakt zorgvuldig ontworpen gebouwen met aandacht voor detail en afwerking.

SLIM FIT is een slanke maar volwaardige woning die met 16.4 m2 footprint weinig grond inneemt. Het slimme ontwerp heeft 3 bouwlagen van 4 x 4 meter: op de begane grond, aansluitend op het terras in de tuin koken en eten, op de verdieping wonen en ontspannen en op de tweede verdieping slapen en verzorgen. De simpele, vurenhouten molenaarstrap maakt de verbinding tussen de verdiepingen en geeft ruimte voor boekenplanken en schuifpanelen, uitgevoegd in multiplex.

Het mag dan klein zijn, je woont wel vrijstaand in een eigen huis(je), met alles wat je nodig hebt goed georganiseerd.

In Almere Poort wordt het huis op de stadswarmte aangesloten, met zonnepanelen en een cv pelletkachel voor de verwarming. Dat is in Oosterwold niet mogelijk. Samen met de koper wordt een alternatieve energievoorziening gekozen. Dit kan nog tot meerkosten leiden.
De grote glasoppervlaktes die goed op de zon liggen zorgen verder voor extra warmte in huis. De meerdere, kleinere ramen zorgen voor natuurlijke ventilatie en een snelle verkoeling.

Belangrijk om te weten
Tiny O regelt voor je dat er op de kavel kan worden gebouwd (want de grond in Oosterwold wordt niet bouwrijp aangeboden). In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Voor warmte heeft ieder huisje zijn eigen autonome oplossing. Op de kavel zal een eigen vuilwatersysteem worden aangelegd want er komt geen riolering in Oosterwold. De indeling van de kavel is afgestemd op de regels uit het bestemmingsplan.

Voorzieningen zijn er in Nobelhorst, de nieuwe wijk die tegen de A6 aanligt. Hier is op zaterdagmorgen een markt, net als op de Kemphaan.

De verwachting is dat er begin 2019 gestart kan worden met de bouw. De bouw zelf gaat snel: drie maanden per woning.

Financiering
Oosterwold kent een eigen ontwikkelstrategie die veel vrijheid geeft. Niet alle banken gaan hierin mee. Rabobank Almere en Triodosbank staan open voor initiatieven in Oosterwold. Je moet over minimaal € 3.000 aan eigen middelen beschikken ter dekking van de kosten te maken voor het moment van de grondoverdracht. Als je je terug trekt, krijg je dit bedrag in principe niet retour.

Prijzen
De grond- en ontwikkelkosten zijn voor ieder gelijk. Grondkosten zijn € 23.000 en de ontwikkelkosten bedragen € 36.500, tezamen € 59.500 per woning. De ontwikkelkosten dekken de uitwerking van de plannen met de noodzakelijke onderzoeken, de kosten voor bouwrijp maken van de kavel, de bijdrage voor de algemene ontsluitingsweg, de aanleg van het vuilwatersysteem, de bouw van de schuur, de aanleg van de parkeerplaatsen en de verharding op het erf, de aanleg van 2 laadpalen, een budget voor aanplant van hagen en de boomgaard, notaris en kadastrale kosten.
De aanneemsom verschilt per type en is inclusief alle bijkomende kosten (ontwerp, leges, aansluitingen). Voor Slim Fit is de aanneemsom inclusief aansluitingen en leges € 140.000.

Kijkmoment
Zowel SLIM FIT als Tiny-A zijn al gebouwd in Almere Poort. Tiny A is te bezoeken, SLIM FIT is alleen van buiten te bekijken.

Belangstelling: ga dan eerst rondrijden in het gebied en de locatie bekijken. Oosterwold is een echt buitengebied: volop groen en stadslandbouw maar geen voorzieningen op loopafstand.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
43 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
1 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
150 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Soort verwarming
vloerverwarming geheel, elektrische verwarming

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuintype
tuin rondom
Tuin
10 x 5 m
Oppervlakte
50 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's