Vorige | Volgende

Tureluurweg KODA house 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 184.500 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

KODA house is een design unit die kant en klaar wordt opgeleverd. KODA house kan worden gebouwd in...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Landelijk gelegen, vrij uitzicht

OmschrijvingKODA house is een design unit die kant en klaar wordt opgeleverd. KODA house kan worden gebouwd in een plan met 12 tiny houses, van verschillende types, op een grondstuk van maar liefst 6.400 m2!!. Dit plan wordt momenteel op maat uitgewerkt voor de gereserveerde locatie. Mogelijk wordt het aantal woningen wat lager.

Je kunt de KODA concrete (basis versie) komen kijken, hij staat op het Nimfenplein Almere Poort als onderdeel van Expo Tiny Housing. De makelaar heeft de sleutel.

Locatie Oosterwold
De kavel waar gebouw kan worden ligt in Almere Oosterwold. Dit is een groot buitengebied gelegen tussen de Waterlandse weg en de A27. Er zijn regels vastgelegd in het bestemmingsplan die garanderen dat het gebied open en groen blijft. Hier woon je straks landelijk omringd door bos en (stads)landbouw. Toekomstige initiatieven bepalen zelf de locatie voor hun ontwikkeling.

Tiny O krijgt zijn plek achter Tiny House Farm, oostelijk van de Tureluurweg met enerzijds zicht op een bomenrand en het agrarisch open gebied van de stadsboerderij (er liggen nog wel wat andere woningen tussen). Een leuke plek, relatief dicht bij het streekvervoer, en al volop in ontwikkeling. Het initiatiefnummer is 943, zie voor de locatie de afbeeldingen, de weg waaraan Tiny O komt te liggen heet Vogelakker.

Indeling kavel
De huidige opzet van Tiny O is een kavel van 80 x 80 meter waar plaats is voor 12 tiny houses. Midden op de kavel komt een gemeenschappelijke schuur van 60 m2 waar plaats is voor fietsen, tuingereedschap en 2 wasmachines. De huisjes liggen er in een cirkel rondom, als een kroon rondom een stam. Ieder huisje heeft een privé erf van 110 m2 (11 x 10), ruim voldoende om iedere woning voldoende privacy te geven. Aan de tuinzijde is er plek voor een eigen moestuin, die doorloopt in een gemeenschappelijke boomgaard met allerlei soorten vruchtbomen. Rondom de parkeerplaatsen komt een mooie haag en direct naast de entree 2 laadpalen voor het opladen van elektrische auto's. Achter de parkeerplaatsen komt een kleine waterpartij. De kavel wordt afgeschermd met een groene zone, welke publiek toegankelijk zal blijven.

verschillende woningtypes mogelijk
Er worden meerdere type expo woningen aangeboden, met ieder een eigen, kenmerkende identiteit. Allen zijn zij 50 m2 bvo. Het zijn in feite allemaal kunstwerkjes, want interieur en exterieur zijn inbegrepen en worden in helemaal in stijl uitgevoerd. Je kiest zelf welk huis je wilt laten bouwen. Voor deze ontwerpen geldt dat je geen verrassingen hoeft te verwachten.

KODA house Light / verlengd
KODA house is gestart als een echte tiny unit: 4 meter breed, 7 meter lang en 4 meter hoog met een casco afgewerkt met beton. Inmiddels is er een verlengde variant beschikbaar waar er een hoge slaapruimte achter wordt gevoegd. Hiermee is de KODA house opeens een heel goed bewoonbaar object.
KODA house heeft een karakteristieke vorm van dichte muren die een taps toelopend overstek hebben bij de voordeur. Zo ontstaat een leuk zitje bij de entree. Je komt binnen in de open hoge ruimte - volledig afgewerkt. Voor de ruimte met de installaties zit een trapje naar een entresol; hier kan een logeerbed komen te liggen. KODA house wordt opgeleverd inclusief alle installaties (optioneel zijn zonnepanelen mogelijk), keuken, vloerafwerking, gordijnen, badkamer met toilet en douche.

KODA house is een ontwerp van Kodasema uit Estland. De units komen per vrachtwagen naar Nederland en worden zo op locatie neergezet. Aansluiten en klaar voor gebruik.
De genoemde prijs is voor een KODA house met een permanente vergunning, gefundeerd op locatie.

Belangrijk om te weten over de ontwikkeling
De grond die in Oosterwold wordt aangeboden is niet bouwrijp. Tiny O regelt voor je dat er op de kavel kan worden gebouwd. In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Voor warmte heeft ieder huisje zijn eigen autonome oplossing. Op de kavel zal een eigen vuilwatersysteem worden aangelegd. De indeling van de kavel is afgestemd op de regels uit het bestemmingsplan. Dit alles is bij de genoemde prijs inbegrepen.

Voorzieningen zijn er in Nobelhorst, de nieuwe wijk die tegen de A6 aanligt. Hier is op zaterdagmorgen een markt, net als op de Kemphaan.

Wat is de achtergrond? In 2016 schreef de gemeente Almere een prijsvraag uit voor Tiny Houses van maximaal 50 m2 bvo. De winnaars kregen de gelegenheid om hun huisje daadwerkelijk te bouwen in Almere Poort. Inmiddels kunnen er 10 huisjes bewonderd worden, waaronder de Tiny-A. In Oosterwold, het nieuwe landelijke gebied van de stad, is er nog plek voor de bouw van meer tiny houses. Daar is, onder de noemer Tiny O (Oosterwold) een vervolgproject gepland waar 3 van de expo pareltjes kunnen worden gerealiseerd: tiny A, Slim Fit of Dometastic.

Inschrijving

Tiny-O is een gemeenschappelijk initiatief. Je betaalt € 500 inschrijfgeld voor een optie op een plek in het plan. Wanneer de groep compleet is betaal je een tweede bijdrage van € 2.500. Hieruit worden onderzoekskosten betaald, de verdere uitwerking van het plan en de borgsom naar de gemeente voor de reservering van de kavel. Lees op de website van de makelaar het document met alle achtergrond informatie over de ontwikkeling.

De verwachting is dat er najaar 2019 gestart kan worden met de bouw. De bouw zelf gaat snel: drie maanden.

Financiering
Oosterwold kent een eigen ontwikkelstrategie die veel vrijheid geeft. Niet alle banken gaan hierin mee. Rabobank Almere en Triodosbank staan open voor initiatieven in Oosterwold. Je moet over € 3.000 aan eigen middelen beschikken ter dekking van de kosten te maken voor het moment van de grondoverdracht. Als je je terug trekt, krijg je dit bedrag in principe niet retour. KODA house heeft eigenlijk geen bouwtijd, dat scheelt weer in de financiering.

Prijzen
De grond- en ontwikkelkosten zijn voor ieder gelijk. Grondkosten zijn € 23.000 en de ontwikkelkosten bedragen € 36.500, tezamen € 59.500 per woning. De ontwikkelkosten dekken de uitwerking van de plannen met de noodzakelijke onderzoeken, de kosten voor bouwrijp maken van de kavel, de bijdrage voor de algemene ontsluitingsweg, de aanleg van het vuillwatersysteem, de bouw van de schuur, de aanleg van de parkeerplaatsen en de verharding op het erf, de aanleg van 2 laadpalen, een budget voor aanplant van hagen en de boomgaard, notaris en kadastrale kosten. De aanneemsom verschilt per type en is inclusief alle bijkomende kosten (ontwerp, leges, aansluitingen). Voor KODA house is de aanneemsom € 125.000. Dit maakt de totaalprijs all in voor het huis € 184.500.


Kijkmoment
KODA house in Almere Poort is beschikbaar als modelwoning en dus te bekijken (nb het betreft de kleinere basisvariant! Je kunt hier live de hoogte en afwerking ervaren.
Neem voor alle vragen contact op met de makelaar.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018
Daktype
plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
39 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
175 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche

Energie

Soort verwarming
vloerverwarming geheel

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's