Vorige | Volgende

Tureluurweg KODA house 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 205.000 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

KODA house extended is een design unit die kant en klaar wordt opgeleverd. Dit bijzondere KODA house...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Landelijk gelegen, vrij uitzicht

Omschrijving


KODA house extended is een design unit die kant en klaar wordt opgeleverd. Dit bijzondere KODA house kan worden geplaatst in Oosterwold, het landelijke buitengebied in Almere. Je bouwt hem individueel, op een grondstuk van 650 m2. Alle bijkomende kosten zijn bij de genoemde prijs inbegrepen.

Oosterwold
Oosterwold is een groot buitengebied gelegen tussen de Waterlandse weg en de A27. Er zijn regels vastgelegd in het bestemmingsplan die garanderen dat het gebied open en groen blijft. Hier woon je straks landelijk omringd door bos en (stads)landbouw. Initiatiefnemers bepalen zelf de locatie voor hun ontwikkeling. Dat loopt via de gemeente (zie verderop)

Indeling kavel
KODA konkrete is bedacht op een kavel van 650 m2, grofweg 20 x 32,5 meter. De indeling van de kavels moet de regels uit het bestemmingsplan volgen. De buitenranden blijven 2 meter publiek toegankelijk. Een zijde van de kavel wordt gebruikt voor de ontsluiting. Dan blijft er globaal 400 m2 over waarop de KODA extended geplaatst kan worden. Naast de woning is voldoende ruimte voor een schuur. Je richt de kavel in met stadslandbouw: fruitbomen of een moestuin.

KODA house Light / verlengd
KODA house is gestart als een echte tiny unit: 4 meter breed, 7 meter lang en 4 meter hoog met een casco afgewerkt met beton. Inmiddels is er een verlengde variant beschikbaar waar er een hoge slaapruimte achter wordt gevoegd. De uitvoering is dan in houtskeletbouw. Hiermee is de KODA house opeens een heel goed bewoonbaar object.

KODA house heeft een karakteristieke vorm van dichte muren die een taps toelopend overstek hebben bij de voordeur. Zo ontstaat een leuk zitje bij de entree. Je komt binnen in de open hoge ruimte - volledig afgewerkt. Voor de ruimte met de installaties zit een trapje naar een entresol; hier kan een logeerbed komen te liggen. Achter de keuken komt de (hoge) slaapkamer. Je kunt hier een hoge kastenwand maken voor het opruimen van al je spullen.
KODA house wordt opgeleverd inclusief alle installaties (optioneel zijn zonnepanelen mogelijk), keuken, vloerafwerking en badkamer met toilet en douche.

KODA house is een ontwerp van Kodasema uit Estland. De units komen per vrachtwagen naar Nederland en worden zo op locatie neergezet. Aansluiten en klaar voor gebruik.
De genoemde prijs is voor een KODA house met een permanente vergunning, gefundeerd en geplaatst op locatie.

Belangrijk om te weten over de kavel / ontwikkeling in Oosterwold.
De grond die in Oosterwold wordt aangeboden is niet bouwrijp. De vertegenwoordiger van KODAsema in Nederland regelt voor je dat er op de kavel kan worden gebouwd. De woning zal aangesloten worden op water, elektra en glasvezel. Voor warmte heeft het Kodahouse zijn eigen autonome oplossing. Op de kavel zal een eigen vuilwatersysteem worden aangelegd. De indeling van de kavel is afgestemd op de regels uit het bestemmingsplan. De uitwerking is maatwerk en wordt in overleg met de koper gemaakt.
Dit alles is bij de genoemde prijs inbegrepen.

Wonen in Oosterwold
Voorzieningen zijn er in Nobelhorst, de nieuwe wijk die tegen de A6 aanligt. Hier is op zaterdagmorgen een markt, net als op de Kemphaan, waar iedere zaterdagmorgen de boerenmarkt wordt gehouden.

Prijsvorming
De genoemde prijs bestaat uit 2 onderdelen: € 71.500 voor de kavel in bouwrijpe staat (op basis van € 110 per m2, dus inclusief aankoop van de grond) en een bedrag van € 136.500 voor het huis, het transport, fundering, aansluitingen, uitwerken bouwaanvraag en legeskosten.
Wat is niet inbegrepen in de genoemde prijs? notariskosten voor de overdracht, kosten bijdrage VVE ontsluitingsweg (per deelgebied verschillend), inrichting tuin.

Financiering
Oosterwold kent een eigen ontwikkelstrategie die veel vrijheid geeft. Inmiddels verstrekken veel banken financiering. Kodahouse krijgt gewoon een vergunning voor permanente bewoning. Verder heeft KODA house eigenlijk geen bouwtijd, dat scheelt weer in de looptijd van de overbruggingsfinanciering.

inschrijven
De bouw van het Koda house extended is een individuele ontwikkeling. Het begint natuurlijk met een bezoek aan het Oosterwold gebied: wil je hier gaan wonen? Als dat positief is, moet je je aanmelden bij de gemeente. Dat kan door het invullen van het intakeformulier, dit staat op de website van de gemeente over het Oosterwold gebied: maakoosterwold.nl . Hier vind je overigens alle informatie over het bouwen en wonen in het Oosterwold gebied.
Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst (let op: er is een lange wachttijd!!). Als deze datum bekend is, neem je contact op met de makelaar voor het uitwerken van jouw bouwplan. Gezien de wachttijd is er voldoende gelegenheid om alles goed voor te bereiden zodat je snel stappen kunt zetten als de locatie eenmaal is vastgelegd.


Kijkmoment
KODA house in Almere Poort is beschikbaar als modelwoning en dus te bekijken (nb het betreft de kleinere basisvariant! Je kunt hier live de hoogte en afwerking ervaren.
Neem voor alle vragen contact op met de makelaar.

Wat is de achtergrond? In 2016 schreef de gemeente Almere een prijsvraag uit voor Tiny Houses van maximaal 50 m2 bvo. De winnaars kregen de gelegenheid om hun huisje daadwerkelijk te bouwen in Almere Poort. Inmiddels kunnen er 10 huisjes bewonderd worden, waaronder de Tiny-A. In Oosterwold, het nieuwe landelijke gebied van de stad, is er nog plek voor de bouw van meer tiny houses. Daar is, onder de noemer Tiny O (Oosterwold) een vervolgproject gepland waar 3 van de expo pareltjes kunnen worden gerealiseerd: tiny A, Slim Fit of Dometastic.

Je kunt de KODA concrete (een kleinere basis versie) komen kijken, hij staat op het Nimfenplein Almere Poort als onderdeel van Expo Tiny Housing. Dit huis is bewoond, dus respecteer ajb de privacy van de huidige bewoner.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018
Daktype
plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
39 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
175 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche

Energie

Soort verwarming
vloerverwarming geheel

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's