Vorige | Volgende
Verkocht

Nimfenplein 3 ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

KODA house is een uniek design object dat deel uitmaakt van de Tiny Housing Expo in Almere Poort. Een...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2017
Ligging
Beschutte ligging, in woonwijk

Omschrijving

KODA house is een uniek design object dat deel uitmaakt van de Tiny Housing Expo in Almere Poort. Een huis als een hotelkamer, perfect afgewerkt inclusief kleine keuken en badkamer.

KODA concrete house is een van de 12 prijswinnende ontwerpen van de Tiny House Expo in Almere Poort. De 12 woningen (permanent, tijdelijk, mobiel) zijn bij elkaar gegroepeerd op een mooie plek tussen de Homerusmarkt en het Homeruspark in.

KODA house is een echt design ontwerp van Kodasema uit Letland; een unit van 30 m2 footprint en 4 meter hoogte. De units zijn verplaatsbaar. Deze is op een vrachtwagen uit Estland gekomen en stond in een uur op zijn plek.

De KODA house in Almere Poort is klein van oppervlak maar zeer luxe in uitvoering. Eigenlijk is de indeling de 'hotel variant' - om die reden is het object zeer geschikt voor de (tijdelijke) verhuur of als logiesmogelijkheid.
Je kunt er natuurlijk ook gaan wonen: vanwege de hoogte en het grote raam voel je je ondanks de beperkte afmetingen niet opgesloten.

KODA house heeft een grote glazen pui met daarin de entree en een klein bordes, waar je lekker op kunt zitten in het zonnetje. Je komt binnen in de hoge open ruimte. Achter de keuken zit de badkamer met wastafelmeubel, toilet en douche. Het trappetje leidt naar de entresol; hier is een tweepersoonsbed. Onder de loopruimte op het entresol is de plek voor de installaties. Het binnenklimaat kan geheel worden gestuurd: koeling in de zomer en warmte in de winter. De wanden van de KODA zijn afgewerkt met hout en voor de ramen hangen hoge lichtdichte gordijnen. Overal is LED verlichting aanwezig dat kan worden aangezet in verschillende kleuren. Aan de afwerking is veel zorg besteed. Boven het keukenblok zijn een paar kastjes die deels vanuit de entresol bereikbaar zijn.
De buitenmuren zijn van beton met een motief erin gedrukt. De muren lopen door zodat een overdekte buitenruimte ontstaat. Hierin de postbus en een plek om een fiets te parkeren. Op het dak liggen zonnepanelen.

De KODA staat op 94 m2 grond met zijn gevel goed op de zon. Naast het huis is ruimte om planten neer te zetten. Er mag ook een 'mini' laag schuurtje neergezet worden, voor de fiets (een voorbeeld hiervan staat erachter). Parkeren doe je in het openbaar gebied.

In de Homerusmarkt zit horeca en een aantal kleine levensmiddelenzaken. Er komt een PLUS supermarkt op het veld naast de Homerusmarkt. Achter de markt aan de busbaanzijde is een gezellig plein en de bushalte. Aan de andere kant van het expo gebiedje loop je zo het Homeruspark in.

Let op, er zijn een aantal belangrijke zaken om te weten.

De verkoopprijs voor de grond en de KODA unit is € 156.500 kosten koper. Deze is niet onderhandelbaar.
Voor dit bedrag koop je de grond met de unit erop. Hiervoor teken je de koopovereenkomst met verkoper, voor een bedrag van € 135.000 kk.
Dan moet het object worden aangesloten op de nutsvoorzieningen; voor deze kosten is € 4.000 geraamd.
Om de aankoop de kunnen financieren door een bank moet de KODA vast op de plaats komen te staan, dw niet meer verplaatsbaar zijn. De gemeente stelt als voorwaarde dat er dan gefundeerd moet worden. Koper geeft in dit geval opdracht tot het regelen van de vergunning inclusief uitvoering van de werkzaamheden (fundering aanleggen, verplaatsen van de KODA). Dit kost € 18.000; is al helemaal uitgezocht en er is een partij die dit zal doen. Pas als de vergunning onherroepelijk is, zal de bank de lening beschikbaar stellen en kan de KODA in eigendom worden overgedragen.
Een koper moet over eigen geld beschikken om opdracht te geven tot uitwerken van de bouwaanvraag. Dit is een bedrag van € 5.000, welk bedrag later verrekend wordt bij de levering.

Als de woning is gefundeerd is deze vergelijkbaar met iedere andere traditionele woning met een permanente woonbestemming.
Voor financiering wordt geadviseerd om eerst contact op te nemen met de Rabobank Almere. Zij zijn zeker bereid om een lening te verstrekken met deze constructie. Andere banken zijn daar terughoudend in.

Om een bezichtiging te kunnen afspreken wordt het volgende gevraagd:
- ga eerst op de locatie kijken; de gordijnen zijn open en je krijgt al een heel goed beeld ook van de omgeving
- mogelijkheid van financiering moet zijn uitgezocht, ofwel doordat er contact is geweest met de (rabo)bank, ofwel er zijn eigen middelen om de aankoop direct te betalen
- de betaling van € 5.000 voordat de hypotheek gevestigd kan worden is geen probleem.

gebruik en inschrijving
- het is (ook nu al) mogelijk om ingeschreven te staan op de locatie
- verhuur als belegging of exploitatie / logies / airbnb is toegestaan
- KODA heeft een vergunning voor 2 jaar, deze kan eenvoudig worden omgezet naar 15 jaar. Hiervoor zijn geen extra werkzaamheden nodig.


Het is ook mogelijk om de KODA in zijn huidige staat te kopen, de vaste prijs is dan € 135.000 kk. In dit geval kan er geen voorbehoud financiering gemaakt worden. Het KODA house is nog niet aangesloten op de nutsvoorzieningen en heeft een vergunning voor 2 jaar. Deze kan eenvoudig worden verlengd tot 15 jaar.
Het is wel mogelijk om ingeschreven te staan op de locatie. Verhuur / logiesverhuur is ook toegestaan.


nb. Er is ook de mogelijkheid om dit type in houtskeletbouw uitvoering nieuw op een andere locatie te laten bouwen, in een verlengde versie. Zie voor deze optie de website van de makelaar onder 'nieuwbouw'.

interesse? neem contact op met de makelaar voor meer achtergrondinformatie en natuurlijk een bezichtiging.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017
Daktype
plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
26 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
116 m³
Perceeloppervlakte
94 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
mechanische ventilatie, airconditioning

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Gemeente
Almere
Sectie
F
Perceel
4029
Oppervlakte
94 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in woonwijk
Tuintype
tuin rondom
Tuin
Zuid, 8 x 8 m
Oppervlakte
64 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's