Vorige | Volgende
Verkocht

Buitenplaats Oosterwold 52 ALMERE

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

De laatste bouwkavel van Buitenplaats Oosterwold is nu in verkoop. Het betreft kavel 52, helemaal in...

Kenmerken

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Omschrijving

De laatste bouwkavel van Buitenplaats Oosterwold is nu in verkoop. Het betreft kavel 52, helemaal in de zuid-west hoek van het plan gelegen. De kavel is 2.022 m2 groot waarop maximaal 253 m2 bvo bebouwing is toegestaan.

BUITENPLAATS OOSTERWOLD is een landschapspark met 63 percelen op een terrein van ca 11 hectare. Hier heeft u de vrijheid om op de zeer ruime kavel uw eigen woning te bouwen. Buitenplaats Oosterwold is gerealiseerd in verschillende fases; inmiddels zijn er al flink wat huizen bewoond. De infrastructuur van het park ligt er al (parkweg, waterpartijen) zodat je je al een beeld kunt gaan vormen van de eindvorm van het plan.

Over het gebied Oosterwold
Het gebied Oosterwold (Almere Hout) krijgt een bijzonder opzet, want het wordt grotendeels vormgegeven door de initiatiefnemers die zich er gaan vestigen. Voor ontwikkelingen in Oosterwold gelden vanuit het bestemmingsplan een aantal spelregels die garanderen dat er een lage dichtheid aan bebouwing zal ontstaan, omringd door stadslandbouw.
Zie voor meer informatie vanuit de overheid de website maakoosterwold.

De locatie
Buitenplaats Oosterwold ligt aan de Tureluurweg, ten zuiden van de Vogelweg die de Waterlandse weg en de A27 met elkaar verbindt. Rijdt vanaf de Vogelweg de Tureluurweg op. De eerste weg aan uw rechterhand is de Emile Durkheimweg, een eigen weg. Als u deze oprijdt is aan linkerzijde de entree van Buitenplaats Oosterwold. Dit is ook het adres wordt van de woningen. Aan de andere zijde van de Tureluurweg ligt de akker van de stadsboer met in de verte de grote rode koeienstal. Direct rondom het plan is gevarieerde woonbebouwing.

Buitenplaats Oosterwold is opgezet als nutspark met een achtvormige laan die naar de individuele woningen leidt. Langs de laan komt een mix aan notenbomen en heesters, fruitbomen en bessen. De buitenrand van het gehele plan is een grasweide voor schapen. In het midden ligt een mooie waterpartij. Kavel 52 ligt op een hoek en heeft dus aan twee zijden de schapen langslopen. Zie verder de (oude) brochure met uitleg over de opzet van het plan.

Kavel 52 wordt aangeboden als bouwrijpe kavel. Een koper kan direct een bouwaanvraag voor de te bouwen woning indienen, de voorbereidingsprocedures zijn geheel afgerond.

Het bouwrecht
Per kavel in Oosterwold hoort een bepaald percentage 'bouwrecht', het totaal aantal m2 dat mag worden gebouwd, voor kavel 52 is dat maximaal 253 m2. Er wordt gerekend met Bruto m2 Vloeroppervlak (dat wil zeggen gemeten vanaf de buitenmuren en bebouwing op de verdiepingen zijn ook meters). Alle soort bebouwing telt mee. Er is wel ruimte om vergunning vrij aan- of bij te bouwen, binnen de landelijk geldende regels.
Van ieder kavel in plan Buitenplaats is een kavelpaspoort gemaakt waarop de inrichting van de kavel staat aangegeven. De makelaar kan u exact uitleg geven hoe de tekening op het paspoort moet worden uitgelegd. Er is veel vrijheid om de bebouwing op de kavel te situeren.

Het ontwerp van uw nieuwe woning
Binnen de spelregels heeft u veel vrijheid voor het ontwerp en de bouw van uw woning. Er is in Oosterwold geen welstand, alleen vanuit het plan zelf zijn een aantal bouwregels geformuleerd welke zijn beschreven in het kavelpaspoort.

nutsvoorzieningen
In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Er komt geen gas of stadsverwarming, de meeste mensen kiezen daarom voor een warmtepomp als warmtebron voor verwarming en heet water. Ook komt er geen centraal aangelegde riolering. Op Buitenplaats Oosterwold wordt daarom op iedere kavel een individueel IBA systeem aangelegd met ondergrondse tank en helofytenfilter (bij de prijs inbegrepen).

woonomgeving
In Oosterwold realiseren heel veel mensen hun eigen woning. Voorzieningen zijn aanwezig in Nobelhorst, richting de A6. Het gebied is bereikbaar met streekvervoer. Oosterwold trekt bewoners die belang hechten aan groen, duurzaamheid, ecologie, kortom mensen die bewust in het leven staan en houden van het buitenleven.

De planning
De grond kan in eigendom worden overgedragen zodra de omgevingsvergunning voor de bouw van de woning onherroepelijk is.

Kijken op locatie
Interesse? een eerste stap is om te gaan kijken op locatie. Veel bewoners vertellen graag over hun ervaringen met het bouwen van een nieuw huis en hoe het is om te wonen in het gebied. Het is leuk om op een zaterdagmorgen een bezoek te combineren met de boerenmarkt op de Kemphaan, of de gewone markt in Nobelhorst.

Op de website van de makelaar leukehuizen.nl vindt u alle relevante documenten als downloads, waaronder de brochure, achtergrondinformatie, een het kavelpaspoort.Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
2022 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Almere
Sectie
X
Perceel
1
Oppervlakte
2022 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Foto's