Vorige | Volgende
Onder bod

Nimfenplein 3 ALMERE

Deze woning is onder bod

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

KODA house is een uniek design object dat deel uitmaakt van de Tiny Housing Expo in Almere Poort. Een...

Kenmerken

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2017
Ligging
Beschutte ligging, in woonwijk

Omschrijving

KODA house is een uniek design object dat deel uitmaakt van de Tiny Housing Expo in Almere Poort. Een huis als een hotelkamer, perfect afgewerkt inclusief kleine keuken en badkamer.

Nu tijdelijk fors in prijs verlaagd! De basis verkoopprijs voor de grond en de KODA unit is € 135.000 kosten koper.
Voor dit bedrag is het object in zijn huidige staat te koop. In dit geval kan er geen voorbehoud financiering gemaakt worden. Het KODA house is nog niet aangesloten op de nutsvoorzieningen en heeft een vergunning voor 2 jaar. Deze kan eenvoudig worden verlengd tot 15 jaar.
Het is mogelijk om ingeschreven te staan op de locatie. Verhuur / logiesverhuur is toegestaan.

De genoemde prijs van €154.500 kk is op basis van permanente vestiging. Het is in dat geval noodzakelijk om een omgevingsvergunning voor permanente bewoning aan te vragen. De woning moet dan worden gefundeerd. Dit betekent de volgende extra uitgaven:
- 3.500 uitwerken vergunningaanvraag
- 1.500 leges
- 2.500 aansluiting nutsvoorzieningen
- 12.000 uitvoering funderingswerkzaamheden, inclusief de noodzaak de KODA 2 keer te moeten verplaatsen hiervoor.
De meerkosten zijn dan € 19.500, de verkoopprijs € 154.500 kosten koper.
in dit geval wordt een extra overeenkomst gesloten voor uitvoering van deze werkzaamheden. Financiering is dan wel mogelijk, al is altijd inbreng van eigen middelen noodzakelijk.

KODA concrete house is een van de 12 prijswinnende ontwerpen van de Tiny House Expo in Almere Poort. De 12 woningen (permanent, tijdelijk, mobiel) zijn bij elkaar gegroepeerd op een mooie plek tussen de Homerusmarkt en het Homeruspark in.

KODA house is een echt design ontwerp van Kodasema uit Letland; een unit van 30 m2 footprint en 4 meter hoogte. De units zijn verplaatsbaar. Deze is op een vrachtwagen uit Estland gekomen en stond in een uur op zijn plek.

De KODA house in Almere Poort is klein van oppervlak maar zeer luxe in uitvoering. Eigenlijk is de indeling de 'hotel variant' - om die reden is het object zeer geschikt voor de (tijdelijke) verhuur of als logiesmogelijkheid.
Je kunt er natuurlijk ook gaan wonen: vanwege de hoogte en het grote raam voel je je ondanks de beperkte afmetingen niet opgesloten.

KODA house heeft een grote glazen pui met daarin de entree en een klein bordes, waar je lekker op kunt zitten in het zonnetje. Je komt binnen in de hoge open ruimte. Achter de keuken zit de badkamer met wastafelmeubel, toilet en douche. Het trappetje leidt naar de entresol; hier is een tweepersoonsbed. In de ruimte onder de loopruimte op het entresol is de plek voor de installaties. Het binnenklimaat kan geheel worden gestuurd: koeling in de zomer en warmte in de winter. De wanden van de KODA zijn afgewerkt met hout en voor de ramen hangen hoge gordijnen. Overal is LED verlichting aanwezig dat kan worden aangezet in verschillende kleuren. Aan de afwerking is veel zorg besteed. Boven het keukenblok zijn een paar kastjes die deels vanuit de entresol bereikbaar zijn.
De buitenmuren zijn van beton met een motief erin gedrukt. De muren lopen door zodat een kleine overdekte buitenruimte ontstaat. Hierin de postbus en een plek om een fiets te parkeren. Op het dak liggen zonnepanelen.

De KODA staat op 94 m2 grond met zijn gevel goed op de zon. Naast het huis is nog wat ruimte om planten neer te zetten. Er mag ook een 'mini' laag schuurtje neergezet worden, voor de fiets (een voorbeeld hiervan staat erachter). Parkeren doe je in het openbaar gebied.

In de Homerusmarkt zit horeca en een aantal kleine levensmiddelenzaken. Er komt een PLUS supermarkt op het veld naast de Homerusmarkt. Achter de markt aan de busbaanzijde is een gezellig plein en de bushalte. Aan de andere kant van het expo gebiedje loop je zo het park in.

KODA kan op verschillende manieren gekocht worden.

optie 1: aankoop kavel inclusief KODA house.
KODA concrete house kan een verlenging van de vergunning krijgen om 15 jaar te blijven staan. Verhuur is toegestaan, inschrijving voor permanente of tijdelijke bewoning is mogelijk.
Voor rekening van koper zijn nog de aansluitkosten op elektra, water en riolering en leges verlengen vergunning, tezamen rond de € 4.000. Deze zaken moeten door een Nederlandse partij geregeld worden. Voorbehoud van financiering is niet mogelijk.
Indien een partij de KODA house zakelijk aankoopt, kan de BTW ad € 16.500 verrekend worden.

optie 2: aankoop obv permanente bouw
In voorbereiding zijn de werkzaamheden om een vergunning aan te vragen voor permanente plaatsing. Dan moet er een fundering gemaakt worden.

nb. Er is ook de mogelijkheid om dit type nieuw op een andere locatie te laten bouwen, in een verlengde versie. Zie voor deze optie de website van de makelaar onder 'nieuwbouw'.

interesse? neem contact op met de makelaar voor meer achtergrondinformatie en natuurlijk een bezichtiging.

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017
Daktype
plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
26 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
116 m³
Perceeloppervlakte
94 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
mechanische ventilatie, airconditioning

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Gemeente
Almere
Sectie
F
Perceel
4029
Oppervlakte
94 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in woonwijk
Tuintype
tuin rondom
Tuin
Zuid, 8 x 8 m
Oppervlakte
64 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's