Vorige | Volgende

Kievitweg vrije kavel Oosterwold 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 150.000 k.k.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Oosterwold is het nieuwste, groene woongebied van Almere. Hier kun je gaan wonen op ruime kavels, met...

Kenmerken

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Omschrijving

Oosterwold is het nieuwste, groene woongebied van Almere. Hier kun je gaan wonen op ruime kavels, met een lage dichtheid in bebouwing en omringd door stadslandbouw.
De ontwikkeling van Oosterwold gaat anders dan gebruikelijk. Kopers bepalen zelf de locatie, grootte en afmeting van hun toekomstige woonplek, en moeten alles zelf organiseren om de kavel bouwrijp te maken.
Er is nog meer dan voldoende grond beschikbaar. Deze verwerf je rechtstreeks van de gemeente, je zoekt je eigen plek uit, Kavelservice Oosterwold verzorgt vervolgens alles rondom het bouwrijp maken.

LET OP: kavelservice of leukehuizen.nl zijn geen verkopers van de grond. Daarvoor moet je je zelf aanmelden bij de gemeente, door het invullen van het initiatievenformulier - zie de website maakoosterwold. Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een informatie bijeenkomst, en daarna mag je een kavel reserveren / een stip zetten.
Er is na aanmelding een wachttijd van 6 maanden. Dat geeft u de gelegenheid om voor die tijd goed uit te zoeken waar u wilt wonen, wat u wilt gaan bouwen, en hoe u dit gaat financieren. Het gebied is heel groot en er is nog ruim voldoende grond beschikbaar, ook nog in februari.

Kijk ook op de website van de makelaar voor downloads met achtergrond informatie.
De volgorde is:
- lees aanvullende informatie op de website van leukehuizen.nl
- ga in het gebied kijken om te zien of u daar zo landelijk wilt gaan wonen
- vul het intakeformulier in via de website van de gemeente
- als u een uitnodiging heeft ontvangen kunt u een afspraak maken met de makelaar.

De grond in Oosterwold is goedkoop (€ 41 per m2), want je koopt in principe de landbouwgrond zoals die er nu bijligt. Je kunt vervolgens zelf aan de slag, of je schakelt Kavelservice Oosterwold in, die alles regelt om de grond bouwrijp te maken. Kavelservice helpt dan met de eerste keuze waar je wilt gaan wonen, de indeling van je kavel, het uitvoeren van alle noodzakelijke onderzoeken en aanvragen van de vergunningen, tot aan het feitelijk bereikbaar en bouwrijp maken van de grond. En dat voor een (in principe) vaste prijs. Voor een kleine kavel (tot 1.500 m2) kun je rekenen met € 100 per m2, inclusief grond. Hoe groter de kavel, hoe voordeliger het bouwrijp maken wordt.

Als je Kavelservice inschakelt, kun je je concentreren op de bouw van je nieuwe woning en de inrichting van je kavel met stadslandbouw, vergelijkbaar met aankoop van een kavel elders in Almere. Alles mbt de kavel wordt dan voor je geregeld.


SPELREGELS
Er zijn regels vastgelegd in het bestemmingsplan die garanderen dat het gebied open en groen blijft.
Deze betreffen de ontsluiting (die moet worden afgestemd en geregeld met de buren), de verplichting minimaal 50 % van de kavel in te richten als stadslandbouw, de regel dan 25 % van je kavel het 'erf of roodkavel' is, waarop alle bebouwing moet komen (en niet kan worden opgedeeld), een beperking van het volume van het huis (maximaal aantal m2 bvo is gekoppeld aan de grootte van het roodkavel, namelijk de helft), de verplichting om de buitenranden 2 meter publiek toegankelijk te houden, en voorschriften met betrekking tot de waterhuishouding op de kavel.
De bebouwing blijft beperkt omdat er een maximum percentage geldt.

In de voorbeeld kavel van 1.500 m2 met een koopsom van € 150.000 is de roodkavel 375 m2 en het maximum bvo 187,5 m2. Een kavel van 2.500 m2 heeft een totale koopsom van € 212.500 met een roodkavel van 625 m2 en een max bvo van 312,50 m2.

LOKATIE & KAVELS

Oosterwold is het groene, agrarische gebied langs de A27 en loopt in Almere en Zeewolde (Het deel in Zeewolde wordt in een latere fase ontwikkeld). Hier woon je echt landelijk omringd door bos en (stads)landbouw. Iedereen mag in het gebied zijn eigen plek vastleggen. Oosterwolders bepalen ook de wegen en paden, water, groen en openbare ruimte. Niemand weet daarom hoe Oosterwold er in de toekomst uit gaat zien, maar zeker is dat het gebied ruimtelijk, open en groen zal blijven met betrokken bewoners. Op de website van de gemeente Almere maakoosterwold staat een initiatievenkaart waar je de invulling kunt volgen.
Midden door het gebied komt een landschapszone te liggen met Voedselbos, Vliervelden en speelwildernis, grenzend aan de 40 hectare landbouwgrond van 'de stadsboer'.
Zie voor een impressie van de huidige landelijke sfeer de afbeeldingen.

VOORZIENINGEN
In Oosterwold is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel. Voor warmte moet een autonome oplossing worden gevonden. Iedere woning legt een eigen vuilwatersysteem aan (er komt geen centrale riolering). Er zijn voorzieningen in Nobelhorst, de nieuwe wijk die tegen de A6 aanligt. Op zaterdagmorgen is daar een markt, net als op de Kemphaan.

KAVELSERVICE
Afhankelijk van budget en wensen voor de grootte van het huis bepaal je de afmetingen voor de kavel. Met Kavelservice is snel uit te rekenen hoeveel de bouwrijpe kavel dan gaat kosten, namelijk 100 euro per m2 (of minder, afhankelijk van de grootte van de kavel). Reken vervolgens met een opslag van rond de € 10.000 voor notariskosten, sonderen, leges en aansluitkosten op de nutsvoorzieningen. En uiteraard de aanneemsom voor de bouw van het huis plus inrichting van de tuin.

ORIENTEREN
Als je interesse hebt is download dan de documenten op de website van de makelaar. Verder is de website van de gemeente een goede informatiebron om een beeld te krijgen van de omvang en ligging van het gebied. Een volgende stap is om te gaan kijken en rondrijden in het gebied, om te zien of je er zou willen wonen, en zo ja in welk gedeelte. De eerste bewoners hebben zich er inmiddels gevestigd en steeds meer huizen komen in aanbouw. Combineer deze verkenning op een zaterdagmorgen met het bezoek aan de boerenmarkt op de Kemphaan of de markt in het nieuwe stadsdorp Nobelhorst, even verderop gelegen.

Nadat je je hebt aangemeld bij de gemeente en een uitnodiging hebt ontvangen kun je contact opnemen met de makelaar voor een eerste gesprek over de ondersteuning die Kavelservice kan bieden en de keuzes die moeten worden gemaakt. Er is voldoende tijd om alles goed uit te zoeken gezien de wachttijd van 6 maanden.

Wonen in Oosterwold is echt buiten wonen, met beperkte voorzieningen en beperkte bereikbaarheid per ov. Maar wel met alle vrijheid om het huis van je dromen te kunnen bouwen en je eigen producten te verbouwen. En met weinig zorgen als Kavelservice een groot deel van de werkzaamheden uit handen neemt.


Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1500 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

Foto's