Vorige | Volgende

Kievitweg Kievitlaantje 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 269.000 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Het Kievitlaantje staat voor duurzaam vrijstaand wonen in je eigen natuurtuin met grote gedeelde...

Kenmerken

Soort woning
Bungalow
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2017

Omschrijving

Het Kievitlaantje staat voor duurzaam vrijstaand wonen in je eigen natuurtuin met grote gedeelde moestuin, boomgaard en speelplekken in het buitengebied Oosterwold in Almere.
Het Kievitlaantje komt in het veld bij de Kievitweg, tegenover het terrein van de golfbaan gelegen en vlak bij de entree naar Nobelhorst. In dit veld komt eerst een ander initiatief en daarachter het Kievitlaantje. Je hebt hier de vrijheid van het buiten wonen, en toch dicht bij de voorzieningen van Nobelhorst, zoals basisschool, huisarts, horeca en wat winkels. Rondom het Kievitlaantje zullen andere particuliere initiatieven zich vestigen.

Het plan is speels ingedeeld met 11 woningen op een kavel van 1.2 hectare. De kavels zijn verschillend van afmeting, zodat er keuze is voor een bungalow of een grotere woning.

Kijk op de website van de makelaar voor alle informatie als downloads. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Het bestemmingsplan Oosterwold garandeert een ruime en groene opzet van het hele gebied. De woningen liggen in een hoek zodat iedere tuin ofwel op het zuiden ofwel op het westen ligt. Iedere woning in het Kievitlaantje heeft een eigen erf van 250 tot 288 m2 waar je je eigen invulling aan kunt geven, zolang de erfscheiding maar groen is. De woningen liggen in een hoek, waarmee ieder huis zowel privacy als een perfecte zonligging heeft. Achter de huizen komt het gemeenschappelijk erf zodat het werken in de (stadslandbouw)tuin door de bewoners samen opgepakt kan worden. Zo kun je genieten van veel groen en ruimte om je heen, kennis over het tuinieren delen of gewoon gezellig samen aan de slag.

Bewoners sluiten een overeenkomst met betrekking tot de aankoop en ontwikkeling van de kavel. Iedere bewoner kan kiezen uit drie type woningen: een bungalow of een A of B type woning, en sluiten daarvoor apart een aanneemovereenkomst met de aannemer.

De bungalow
Vrij wonen, aan alle kanten ramen, gelijkvloers, dat is het comfort van een bungalow. De aangeboden woning
is 7,60 breed bij 12,15 meter lang. De huizen hebben een modulaire opzet en worden duurzaam gebouwd. Het huis krijgt houten gevelbekleding met aluminium afschuiningen rondom de ramen, een kenmerkend detail. Er zijn twee indelingsmogelijkheden met 1 of 2 slaapkamers. De woning is voorzien van een warmtepomp en pv panelen. De bungalow wordt opgeleverd inclusief keuken en badkamer, ook weer in een eigen design stijl.
Zie de brochure voor een indruk van de bouwmethode en het afwerkingsniveau.
Deze bungalow geeft de mogelijkheid om niet al te groot maar wel betaalbaar zorgeloos vrijstaand te wonen met een lage energierekening en de mogelijkheid je eigen groenten en fruit te verbouwen.

Prijs: € 269.000 von inclusief kavel.

De woningen type A en B
Er worden daarnaast twee type eengezinswoningen ter keuze aangeboden: type A, een langgerekt ontwerp, en type B, een bredere variant, beiden met 2 verdiepingen en drie slaapkamers. Type B heeft de mogelijkheid om op de begane grond een extra slaap/werkkamer te maken.
Meer achtergrondinformatie over deze woningen staat op de website van de makelaar bij de plannen Goudplevierlaantje of Kathedralenlaantje.
Prijzen: (zie verder de prijslijst)
type A € 313.750 von inclusief kavel
type B € 318.500 von inclusief kavel

Schets kavelplan
Het terrein is bijna 1,2 hectare (11.760 m2). De algemene ontsluiting loopt zuidelijk met een klein weggetje het terrein op. De grote vijver (tevens helofytenfilter) ligt achter de woningen, idem het parkeren, zodat een ruim terrein open blijft voor de stadslandbouw. Voor de inrichting daarvan is een goede stelpost aanwezig. Het ontwerp wordt door een landschapsarchitect in samenspraak met de bewoners gemaakt en krijgt de uitstraling van een wilde natuurtuin. Er komt bijvoorbeeld een moestuin, kruidentuin en boomgaard. Of een buiten kookplaats met een extra grote picknicktafel. De bewoners zijn na aankoop en aanleg gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke kavel.

Bijzonderheden van Oosterwold / het plan Kievitlaantje
Oosterwold kent een aantal bijzonderheden.
- de regels voor inrichting van het gebied zijn vastgelegd in het bestemmingsplan met voorgeschreven percentages voor de verhouding bebouwing, stadslandbouw, infrastructuur en water. Zo moet de bebouwing op elkaar aansluiten. Het plan voldoet uiteraard aan deze regels.
- Er komt geen riolering, de vuilwater zuivering vindt plaats middels een systeem van iba tanks met een helofytenfilter (bij de prijs inbegrepen)
- aansluiting op elektra, water en glasvezel (bij de prijs inbegrepen)
- het archeologisch onderzoek op deze locatie wordt binnenkort uitgevoerd
- toekomstig bewoners worden lid van de VVE voor de algemene ontsluitingsweg.
- er komt ook een vve voor het beheer op de kavel zelf.

Ruimte, rust, natuur dichtbij de stad
Oosterwold is een agrarisch gebied tussen het Gooi, Almere en Zeewolde, dat de komende jaren wordt omgevormd tot een landelijk woongebied. Door de toekomstige bewoners zelf. Vanwege de regels uit het bestemmingsplan blijft het ruim en groen. De helft van de ruimte op de kavels is bedoeld voor stadslandbouw, een boomgaard of weide. Voor voorzieningen ga je naarde nieuwe wijk Nobelhorst die om de hoek ligt. Op stadslandgoed de Kemphaan aan de waterlandse weg is iedere zaterdagmorgen een biologische markt, een gewone markt is er op zaterdag in Nobelhorst. In de omliggende groenstructuur liggen wandelpaden en een fietsroute (Kathedralenpad). Er komt een fietsverbinding over de Hoge Vaart.

Meer informatie over Oosterwold in zijn algemeen is te vinden op de website van de gemeente onder de noemer maakoosterwold.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bungalow
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
82 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
1 m²
Externe bergruimte
1 m²
Inhoud
260 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's