Vorige | Volgende

Kievitweg Huset bungalow 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 349.000 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Vrij en groen wonen in HUSET, op een fijne plek in Oosterwold. HUSET zijn vijf woningen op een...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Buiten bebouwde kom

Omschrijving

Vrij en groen wonen in HUSET, op een fijne plek in Oosterwold. HUSET zijn vijf woningen op een gezamenlijke kavel van ruim 5.600 m2. Bijvoorbeeld de fijne bungalow FUNEN van 100 m2, met een prijs van € 349.000 von.

Kom op 17 januari naar de informatie avond, inloop vanaf 19.30 uur, op het kantoor van de makelaar. De initiatiefnemers zijn aanwezig.

Locatie: Oosterwold, groen en agrarisch
Het gebied waarin woonerf HUSET komt heet Oosterwold en ligt in de gemeente Almere. Dit landelijke gebied met weide, akkers en boerderijen wordt voornamelijk gebruikt voor landbouw. In het zuidwesten ligt het Almeerderhout, een uitgestrekt bosgebied. Oosterwold biedt ruimte voor ontwikkeling, waarbij ongeveer de helft beschikbaar is voor stadslandbouw. Het karakter van Oosterwold is en blijft groen en agrarisch.

Het plan: vijf woningen op een gezamenlijke kavel van ruim 5.600 m2
HUSET maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van Oosterwold - waar vind je nog de ruimte om vlak bij de stad zo'n romantisch woonerf te realiseren? De huizen zijn aan de voorzijde gegroepeerd rond een gemeenschappelijke open binnenplaats. Rondom ieder huis is voldoende ruimte voor privacy in de eigen tuin. Daarnaast biedt de kavel een zee van ruimte om eigen fruit, groenten en kruiden te verbouwen, kleinvee te houden en om te genieten van de natuur.
Parkeren is geregeld op de parkeerplaats naast de ingang van het erf. Zo blijft het terrein verder vrij van auto's.

Hygge-schuur!
Het Deense hygge ('hue-ge') is het creeeren van een fijne warme sfeer, genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. De warme gloed van kaarslicht is hygge, net als vrienden en familie. Op de kavel staat ook de Hygge-schuur. Bijvoorbeeld voor gezamenlijk tuingereedschap of gedeelde werkplaats. Of als plek om samen te zijn, iets te vieren of te proosten op de vers binnengehaalde oogst.

Het ontwerp van de woningen
Deze omgeving in de natuur vraagt om natuurlijke bouwmaterialen. In het woningontwerp zijn onder andere Lariks-houten gevelbekleding, baksteen en keramische dakpannen toegepast, in combinatie met strakke zonnepanelen. HUSET voorziet voor een groot gedeelte in haar eigen energiebehoefte: duurzaam en goed voor de portemonnee. Waterzuivering en waterberging worden volledig binnen de kavel verzorgd.
Er zijn drie type woningen allen in het rustige en landelijk kleurenpalet, die samen een eenheid in verscheidenheid vormen. Alle woningen hebben een praktische berging, die ook van buitenaf bereikbaar is.

FUNEN - bvo 120 m2, GO 102 m2, bungalow met 2 slaapkamers en een hoge open kap - € 349.000 von
Alle vertrekken liggen op de begane grond; op het woonerf is immers voldoende ruimte. Deze uitgestrekte woning met lange zichtlijnen heeft geen trappen. Dat betekent veel contact binnen de woning en veel comfort.

SAMSO - bvo 150 m2, GO 114 m2, 2-laags met 2, 3 of 4 slaapkamers, € 379.000 von
De begane grond van deze 2-laagse woning is groot en overzichtelijk. Beneden is ruimte voor een (extra) slaapkamer, die ook als hobby / werk / studeer of logeerkamer kan worden gebruikt. De vide boven de woonkamer levert verrassend zicht op binnen en buiten. Op de verdieping zijn 2 of 3 slaapkamers mogelijk (2 varianten - zelfde prijs).

AMAGER - bvo 150 m2, GO 114 m2, 3-laags, € 369.000 von
Dit woningtype is vooral praktisch voor gezinnen. Op de begane grond speelt zich het gezamenlijk gezinsleven af. Boven heeft elke generatie zijn eigen ruimte met rust en privacy - ieder op een eigen verdieping. En natuurlijk is er overal zicht op de omgeving.

Proces
Zo gaan we het doen: belangstellenden kunnen zich aanmelden voor HUSET. Zij worden dan mede opdrachtgever voor de ontwikkeling van hun woning en vorming van het woonerf. Samen bepalen zij de exacte locatie binnen Oosterwold. Vooraleerst ligt het zoekgebied rondom de Kievitweg in de nabijheid van Nobelhorst.

Financiering
Voor financiering van uw aankoop kunt u zich wenden tot ofwel Rabobank Almere, ofwel de Triodos bank. Beiden zijn bekend met Oosterwold en met het project. Houd er wel rekening mee dat u over eigen middelen moet beschikken om de ontwikkeling deels mee te kunnen financieren, in totaal € 9.000 te betalen in verschillende fases van de voorbereiding. Dit bedrag kan indien nodig ook voor- en dan meegefinancierd worden door beide banken.

Team
De juridische en technische begeleiding van HUSET is in handen van Woest developers. De woningen zijn ontworpen door SKA architecten. Samen hebben zij veel ervaring in (ontwikkeling van) woningbouw en staan garant voor een betrouwbare en degelijke bouw en begeleiding. Dit bouwteam verzorgt het ontwerp, vergunningen en bouw van de woningen samen met alle benodigde voorzieningen zoals toegangsweg, sloten en erfbestrating.

enthousiast? deelnemen?
Bent u geinteresseerd in HUSET en wilt u wonen in Oosterwold? kom dan naar de informatie avond of neem contact met met de makelaar. Bij veel belangstelling komt er gewoon een tweede woonerf!

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
102 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
1 m²
Externe bergruimte
1 m²
Inhoud
446 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel

Energie

Soort verwarming
warmtepomp
Warm water
zonneboiler

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's