Vorige | Volgende

Kievitweg Huset bungalow 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 385.000 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Vrij en groen wonen op een fijne plek in Oosterwold. FUNEN is een bijzonder ontwerp voor een bungalow...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Buiten bebouwde kom

Omschrijving

Vrij en groen wonen op een fijne plek in Oosterwold. FUNEN is een bijzonder ontwerp voor een bungalow van rond de 100 m2 met een hoog plafond. Een mooie combinatie van ambachtelijke materialen: zwart gebrand larikshout, bruin-oranje baksteen en oranje keramische pannen.
De woning kan zowel individueel worden gebouwd als in een gezamenlijk plan.

Locatie: Oosterwold, groen en agrarisch
Het gebied voor de FUNEN bungalows heet Oosterwold en ligt in de gemeente Almere. Dit landelijke gebied met weide, akkers en boerderijen wordt nu gebruikt voor landbouw. In het zuidwesten ligt het Almeerderhout, een uitgestrekt bosgebied. Oosterwold biedt ruimte voor ontwikkeling, waarbij de helft van alle uitgegeven gronden bestemd moet worden voor stadslandbouw. Het karakter van Oosterwold is en blijft groen en agrarisch.

HUSET was in oorsprong een plan voor vijf woningen op een gezamenlijke kavel van ruim 5.600 m2, met verschillende woningtypes. Gezien de belangstelling zal alleen de FUNEN bungalow worden gerealiseerd.

FUNEN - bvo 120 m2, GO 102 m2, kavel van 1.200 m2, bungalow met 2 slaapkamers en een hoge open kap
Het ontwerp is van SKA architecten, bekend om hun schuurwoningen en landelijke ontwerpen.
Alle vertrekken liggen op de begane grond; op het woonerf is immers voldoende ruimte. Deze uitgestrekte woning met lange zichtlijnen heeft geen trappen. Dat betekent veel contact binnen de woning en veel comfort. De woning heeft een hoge kap met daaronder open ruimte. Aan een zijde een open glazen gevel, op de andere kop ligt bergruimte en een slaapkamer.
De omgeving in de natuur vraagt om natuurlijke bouwmaterialen. In het woningontwerp zijn daarom hout, baksteen en pannen toegepast, in combinatie met strakke zonnepanelen. De FUNEN bungalow voorziet voor een groot gedeelte in haar eigen energiebehoefte: duurzaam en goed voor de portemonnee. Waterzuivering en waterberging worden volledig binnen de kavel verzorgd.

Het is mogelijk om de woning met 2 meter te verlengen, waarmee eenvoudig 3 slaapkamers gerealiseerd kunnen worden.

FUNEN individueel
De woning kan individueel ontwikkeld worden, waarbij het bouwrijp maken van de kavel onderdeel is van de genoemde prijs. De verlenging van de woning kan op hetzelfde erf worden opgelost.
De prijzen zijn dan: funen individueel € 385.000, funen individueel verlengd € 415.000 von. in de genoemde prijzen is al rekening gehouden met de te verwachten stijging in bouwkosten.

FUNEN op een gezamenlijk erf
In de tekeningen vindt u een opzet van een gemeenschappelijk erf. De huizen zijn hier gegroepeerd rond een gemeenschappelijke open binnenplaats. Rondom ieder huis is voldoende ruimte voor privacy in de eigen tuin. Daarnaast biedt de kavel een zee van ruimte om eigen fruit, groenten en kruiden te verbouwen, kleinvee te houden en om te genieten van de natuur. Parkeren is geregeld op de parkeerplaats naast de ingang van het erf. Zo blijft het terrein verder vrij van auto's. Op de kavel kan dan ook een gemeenschappelijke schuur gerealiseerd worden, bijvoorbeeld voor tuingereedschap, werkplaats of fietsenberging. Zo'n erf kan bestaan uit maximaal 5 deelnemers. Gezamenlijk bouwen is goedkoper. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de opzet worden uitgewerkt en zal een maatwerk aanbieding worden gedaan.


Financiering
Voor financiering van uw aankoop kunt u zich wenden tot bijvoorbeeld Rabobank Almere, ofwel de Triodos bank. Beiden zijn bekend met Oosterwold en met het project. Inmiddels zijn overigens ook andere banken positief over financiering van woningen in Oosterwold.
Houd er rekening mee dat u over eigen middelen moet beschikken om de ontwikkeling deels mee te kunnen financieren, in totaal € 9.000 te betalen in verschillende fases van de voorbereiding. Dit bedrag kan indien nodig ook voor- en dan meegefinancierd worden door beide banken.

Belangstelling? Meedoen?
Oosterwold kent een bijzondere uitgifteprocedure. Kopers in Oosterwold bepalen zelf waar in het gebied zij willen gaan wonen, en hoe de opzet en indeling van de kavel is (met inachtneming van de ontwikkelregels uit het bestemmingsplan). Eerste stap is om u persoonlijk aan te melden bij de gemeente. Dit kan door op de website van de gemeente (maakoosterwold.nl) onder 'contact' het intakeformulier initiatieven' in te vullen. Iedereen moet dit persoonlijk doen, of je nu individueel wilt bouwen of in een groep.
Momenteel is er een lange wachttijd voordat je een uitnodiging van de gemeente ontvangt (6 maanden). Het is daarom zaak om u zo snel mogelijk aan te melden - dit verplicht nog tot niets. In de wachttijd kunt u als belangstellende het gebied goed gaan verkennen, en zal het ontwerp / project op maat worden uitgewerkt voor de deelnemers.

Wanneer u de uitnodiging van de gemeente heeft ontvangen (datum vastgesteld) kan er een afspraak worden gemaakt met de makelaar voor verder doorspreken van de wensen, planning, uitleg over het gebied en dergelijke.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
102 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
1 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
446 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel

Energie

Soort verwarming
warmtepomp
Warm water
zonneboiler

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's