Vorige | Volgende

Goudplevierweg 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 297.500 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

De verkoop is gestart. Zie ook de website vliervelden.nl. of de website van de makelaar, daar staat...

Kenmerken

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018

Omschrijving

De verkoop is gestart. Zie ook de website vliervelden.nl.
of de website van de makelaar, daar staat alle verkoopdocumentatie online.

De kleine appartementen zijn bijna allemaal gereserveerd. Momenteel is beschikbaar
- bouwnummer 7, eerste verdieping, hoekligging, 86 m2 GO, 2 slaapkamers, balkon van 14.5 m2, prijs € 297.500 von.
U kunt zich aanmelden als reservekandidaat voor een van de andere kleinere appartementen.

Het plan Poortgebouw Vliervelden is wonen op het nieuwe erf van de stadsboeren Tom Saat en Tineke van den Berg.
In Oosterwold - het nieuwe landelijke woongebied van Almere - is er door de Stadsboerderij 40 hectare grond aangekocht tussen de Tureluurweg en de Goudplevierweg. Het bijbehorende nieuwe erf komt aan de Goudplevierweg, tegen de nieuwe Eemvalleizone aan. Dit erf is 3 hectare groot met daarop een hooischuur, een grote koeienstal, 7 vrijstaande woningen (niet beschikbaar voor verkoop) en een Poortgebouw met 21 appartementen die te koop worden aangeboden. Op het terrein is verder nog ruimte voor een gemeenschappelijke schuur en wat kleinschaliger agrarische bebouwing.

Straks rijd je door het Poortgebouw het erf op.
Het Poortgebouw wordt een langgerekt gebouw met een speelse dakvorm, geïnspireerd op de traditionele Amerikaanse boerenschuren en heel goed passend bij de stal en de schuur die er al staan. Het gebouw krijgt een dubbele functie. Links van de entree / poort komen ruimtes ten behoeve van de boerderij en waarschijnlijk ook een biologische supermarkt / winkel. Rechts van de entree / poort komen de appartementen tbv de verkoop.
Het ontwerp van het gebouw is van KettingHuls architecten en Vink Bouw wordt de aannemer, onder de Woningborg garantieregeling.

De 21 appartementen in het poortgebouw
In het Poortgebouw komen 21 appartementen van 55 tot 141 m2 netto woonoppervlak. Op de begane grond krijgen de woningen naast een overdekte veranda ook een tuin. De overige appartementen hebben allemaal een fijn een balkon met zicht op het erf. Alle buitenruimtes zijn op het westen gelegen, perfect voor de avondzon.
Voor ieder appartement is een eigen parkeerplaats en een externe berging beschikbaar. De appartementen zullen bereikbaar zijn per lift.

Er komen 12 appartementen tot 90 m2 met een verkoopprijs van € 195.000 tot € 318.750 von. Daarnaast 9 grotere appartementen tot € 498.000 von.

Alle appartementen krijgen vloerverwarming, een complete keuken met apparatuur, sanitair comfortpakket A. Verder krijgt ieder appartement zijn eigen warmtepomp met koeling, een wtw unit en 4 zonnepanelen. Het gebouw krijgt een houten gevel en houten veranda's, met een dak met overstek.

De stadsboerderij en het nieuwe erf aan de Goudplevierweg
De Stadsboerderij op de Kemphaan is inmiddels een begrip in Almere (zie de website stadsboerderijalmere).
De Stadsboerderij is een biologisch-dynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond heel de stad. De Stadsboerderij is meer dan een landbouwbedrijf. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek worden stadsbewoners betrokken bij het boerenwerk, bewust gemaakt van de waarde van de aarde en zinvol werk geboden. Op de Stadsboerderij worden lessen, excursies en andere publieksactiviteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Elke zaterdagochtend is er Boerenmarkt op het erf, met biologische producten van de boerderij en van andere ondernemers.

Het nieuwe erf van de Stadsboeren ligt langs de Goudplevierweg (tegenover nummer 5) in Oosterwold Almere. Een idyllische plek in een groene rustige omgeving die goed bereikbaar is met de auto, ongeveer een kwartier van Almere Stad. Naast de locatie loopt een brede strook van de Eemvallei, die door Staatsbosbeheer zal worden ingericht met een voedselbos, een speelwildernis en vliervelden waarin de koeien van de Stadsboerderij straks mogen grazen.
Oosterwold is een bijzonder gebied dat vanwege de uitgiftevoorwaarden open en groen zal blijven. Voorzieningen zijn in Nobelhorst en in het nabijgelegen Huizen.

Het erf zelf wordt een levendige en levende plek. Het is tevens het thuis van de koeien als deze op stal staan. De stal is groot en open, maar zal geen stankoverlast geven. Natuurlijk hoor je wel af en toe wat geloei. Aan twee zijden grenst het erf direct aan de akker, waarop diverse gewassen geteeld worden. Bewoners kunnen als zij dat willen activiteiten gaan ontplooien op het erf: werken in een schuur, of meewerken op de boerderij: participeren in de sfeer en de werkzaamheden van de Stadsboerderij.

Wij zoeken bewoners die het fijn vinden om in deze omgeving te gaan wonen.


Planning
In juli is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De planning is om begin 2019 te kunnen starten met de bouw. Prognose bouwtijd is anderhalf jaar.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
86 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
14 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
195 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's