Vorige | Volgende

Goudplevierweg 0 ong ALMERE

Vraagprijs € 275.000 v.o.n.

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

IN VOORBEREIDING: wonen op het nieuwe erf van de stadsboeren Tom Saat en Tineke van den Berg. De...

Kenmerken

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2018
Ligging
Landelijk gelegen

Omschrijving

IN VOORBEREIDING: wonen op het nieuwe erf van de stadsboeren Tom Saat en Tineke van den Berg. De getoonde afbeelding is een referentie voor de sfeer van het nieuwe Poortgebouw.

u kunt zich aanmelden als belangstellende!

De Stadsboerderij op de Kemphaan is inmiddels een begrip in Almere (zie de website stadsboerderijalmere).
De Stadsboerderij is een biologisch-dynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond heel de stad. De Stadsboerderij is meer dan een landbouwbedrijf. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek worden stadsbewoners betrokken bij het boerenwerk, bewust gemaakt van de waarde van de aarde en zinvol werk geboden. Op de Stadsboerderij worden lessen, excursies en andere publieksactiviteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Elke zaterdagochtend is er Boerenmarkt op het erf, met biologische producten van de boerderij en van andere ondernemers.

In Oosterwold - het nieuwe landelijke woongebied van Almere - is er door de Stadsboerderij 40 hectare grond aangekocht tussen de Tureluurweg en de Goudplevierweg. Het bijbehorende nieuwe erf komt aan de Goudplevierweg, tegen de nieuwe Eemvalleizone aan. Het nieuwe erf is 3 hectare groot met daarop een hooischuur (reeds gerealiseerd), een grote koeienstal (in aanbouw), 7 vrijstaande woningen (niet beschikbaar voor verkoop) en een Poortgebouw met appartementen die te koop worden aangeboden. Op het terrein is verder nog ruimte voor een gemeenschappelijke schuur en wat kleinschaliger agrarische bebouwing.

Straks rijd je door het Poortgebouw het erf op.
Het Poortgebouw wordt een langgerekt gebouw met een speelse dakvorm, geïnspireerd op de traditionele Amerikaanse boerenschuren. Het gebouw krijgt een dubbele functie. Links van de entree / poort komen ruimtes ten behoeve van de boerderij. Rechts van de entree / poort komen de appartementen tbv de verkoop. Het ontwerp van het gebouw, dat nog in ontwikkeling is, is van KettingHuls architecten en Vink Bouw wordt de aannemer.

Een aantal uitgangspunten staan al vast. In het gebouw is ruimte voor 21 appartementen van 54 tot 139 m2. Op de begane grond krijgen de woningen een tuin, met zicht op het erf, op het westen gelegen. De overige appartementen hebben een fijn een balkon met zicht op het erf, ook op het westen gelegen. De appartementen zullen bereikbaar zijn per lift. De bouw sluit aan bij de uitgangspunten van Oosterwold: zo veel mogelijk autonoom qua energie opwekking en een eigen vuilwatersysteem. Duurzaam en voor de bewoners een lage energierekening. En comfortabel, met vloerverwarming en goede zonligging. Voor ieder appartement is verder aparte bergruimte voorzien en een eigen parkeerplaats. Rondom is er ruimte: het erf, de akkers, de Eemvallei of de bestaande bomenrij van de Goudplevierweg.

Het erf zelf wordt een levendige en levende plek. Het is tevens het thuis van de koeien als deze op stal staan. De stal is groot en open, maar zal geen stankoverlast geven. Natuurlijk hoor je wel af en toe wat geloei. Aan twee zijden grenst het erf direct aan de akker, waarop diverse gewassen geteeld gaan worden. Bewoners kunnen als zij dat willen activiteiten gaan ontplooien op het erf: werken in een schuur, of meewerken op de boerderij: participeren in de sfeer en de werkzaamheden van de Stadsboerderij.

Wij zoeken bewoners die het fijn vinden om in deze natuurlijke en inspirerende omgeving te komen wonen. De verkoopprijzen van de appartementen komt gemiddeld op € 3.250 per m2 netto woonruimte. De genoemde € 275.000 von staat dan voor een appartement van 85 m2.

Het nieuwe erf van de Stadsboeren ligt langs de Goudplevierweg (tegenover nummer 5) in Oosterwold Almere. Een idyllische plek in een groene rustige omgeving die goed bereikbaar is met de auto, ongeveer een kwartier van Almere Stad. Naast de locatie loopt een brede strook van de Eemvallei, die door Staatsbosbeheer zal worden ingericht met een voedselbos, een speelwildernis en vliervelden waarin de koeien van de Stadsboerderij straks mogen grazen.
Oosterwold is een bijzonder gebied dat vanwege de uitgiftevoorwaarden open en groen zal blijven. Voorzieningen zijn in Nobelhorst en in het nabijgelegen Huizen.

Op de website 'vliervelden.nl' staat een vragenlijst om wensen van toekomstige bewoners te inventariseren. Inmiddels staan de contouren van het nieuwe gebouw vast, en wordt gewerkt aan de technische uitwerking. De planning is om in juni de plannen te kunnen presenteren aan belangstellenden en dat nog voor de zomer de bouwaanvraag wordt ingediend. Bij de presentatie start ook de inschrijving voor de appartementen. Als u zich aanmeldt als belangstellende krijgt u tzt een uitnodiging voor de presentatie.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
85 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Externe bergruimte
5 m²
Bruto inhoud
320 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Landelijk gelegen

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's