Vorige | Volgende
Verkocht

Alseidenstraat 0 ong ALMERE

Deze woning is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

06 41 246405

info@leukehuizen.nl

Omschrijving

Dit ontwerp is Almere Poort is verkocht (onder voorbehoud). Je kunt dit leuke ontwerp ook laten...

Kenmerken

Soort woning
Woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
2017
Ligging
Aan park, in woonwijk
Energielabel
Klasse A++

Omschrijving

Dit ontwerp is Almere Poort is verkocht (onder voorbehoud). Je kunt dit leuke ontwerp ook laten bouwen in Oosterwold, op een ruimere kavel. De von prijs is dan rond de € 170.000. Informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden.

DOMETASTIC is een echt Tiny House met een bijzonder ontwerp. Als prijswinnaar van de door de gemeente Almere uitgeschreven wedstrijd mag het gebouwd worden op een prachtige plek centraal gelegen in het Homeruskwartier en de Homerusmarkt. Voorzieningen maar ook natuur zijn in de buurt, een beetje stads en toch ook rustig, dat is wonen in Almere Poort. Een perfecte plek voor de Tiny House Expo.

ONDER OPTIE. Neem contact als u belangstelling heeft dit huisje te laten bouwen in Oosterwold, in een plan van 5 verschillende ontwerpen op een kavel van 2.400 m2, koopsom dan rond de € 170.000 von.

De DOMETASTIC heeft een opvallend bolvormig ontwerp waardoor veel ruimte ontstaat. Op de begane grond is een open woonkamer en keuken, riante badkamer en installatieruimte. Op de open verdieping, ook wel entresol, is de slaap- en werkkamer. Doordat het entresol los van de gevel staat, heeft het een zwevend karakter en maakt verbinding met de begane grond. De raampartijen aan elke zijde en in het dak vergroten het open en vrije gevoel. De entree is met hoge ramen.
De koepelconstructie wordt opgebouwd uit een staalframe met daarin isolatie. Aan beiden zijden komt beplating, van buiten afgewerkt met een wit glanzende coating en van binnen met stucwerk (behang / sausklaar).
De witte koepel zal fraai afsteken tegen de lucht en zal een herkenbaar beeld zijn tussen de andere tiny houses.

De DOMETASTIC is toekomstgericht en volledig elektrisch. Warmwater, verwarming en koeling worden geleverd door een elektrische luchtwarmtepomp met warmteterugwinunit (wtw) en ventilatieunit met Co2 sturing.

De kavel is 91 m2. Op de kavel komt een parkeerplaats. In het gebied is een stukje grond gereserveerd waar een schuurtje gebouwd kan worden.

De genoemde prijs is inclusief aankoop grond, aansluitingen, ontwerp, bouwsom, leges, en overdrachtskosten. Er is een stelpost opgenomen van € 6.000 voor keuken en badkamer.
De kosten voor bouw van een schuur, de aanleg van de parkeerplaats en tuin zijn niet bij de genoemde prijs inbegrepen. De grond kan naar keuze worden gekocht of in erfpacht worden verkregen. In het laatste geval vervalt de post van € 35.000; de jaarlijkse canon bedraagt € 1.750.

Kopers van dit bijzondere huis komen te wonen in een bijzonder wijkje dat veel aandacht zal trekken. In het najaar van 2017 maakt het huis deel uit van de Tiny Housing Expo, 12 prijswinnende ontwerpen, georganiseerd vanuit de gemeente Almere. Voor die tijd moet de DOMETASTIC nog worden gebouwd! Daarom is er een korte doorlooptijd en moet een belangstellende snel beslissen tot aankoop. Als de grond wordt gekocht dan moet door de koper op korte termijn 10 % van de grondkosten (een bedrag van €3.500,-) worden aanbetaald aan de gemeente. Uiteraard is er daarna nog de mogelijkheid om bij de uit- en afwerking van het huis betrokken te worden.

Almere Poort is het nieuwste stadsdeel van Almere, omringd door het Pampushout en het IJmeer. In het Homeruskwartier is veel ruimte gegeven voor allerlei vormen van zelfbouw. Dit leidt tot betrokken bewoners en een verzorgde omgeving. Voor het terrein ligt de Homerusmarkt met verschillende kleine zaakjes, een mooi plein en twee horeca gelegenheden. Aan de achterzijde grenst het terrein aan het Homeruspark. De bus stopt voor de Homerusmarkt. Almere Poort heeft een NS station. In het stadsdeel waar inmiddels 10.000 mensen wonen zijn alle basisvoorzieningen (supermarkten, zorg, sport) aanwezig.

De DOMETASTIC kan al van jou zijn v.a. € 145.000 von. Hiervan valt een kleine €2.000 euro aan subsidies terug te krijgen voor de installaties.

Kenmerken van de DOMETASTIC:
- Uniek geodetisch ontwerp
- Volledig elektrisch
- Bruto vloeroppervlak 50 m2; inhoud 137 m3.
- Zeer hoge isolatiewaarde van de koepelconstructie
- Lage CO2-emissie uitstoot
- Lucht/water warmtepomp en hoog rendement zonnepanelen
- Daardoor laag energieverbruik
- Kaveloppervlak 91 m2
- Parkeren op eigen terrein (1 auto)
- Energielabel A++++. EI berekening beschikbaar.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woning
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2017
Dakmateriaal
kunststof

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
46 m²
Inhoud
137 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche
Voorzieningen
mechanische ventilatie, glasvezel kabel

Energie

Energielabel
Klasse A++
Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
warmtepomp, warmte terugwininstallatie
Warm water
centrale voorziening

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan park, in woonwijk
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Foto's